کاتچین چیست؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76475
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    کاتچین مولکولی از خانواده‌ی فلاوونوئیدهاست. این مولکول‌های آنتی اکسیدانی به میزان بسیار زیاد در چای سبز وجود دارد. از آنجایی که تخمیر برگ‌های چای سبز اندکی بعد از برداشت متوقف می‌شود برای همین هم تقریباً اکسید نمی‌شوند. برای همین هم چای سبز بیشترین میزان کاتچین را حفظ می‌کند. کاتچین‌ها باعث می‌شوند زمانی که شما چای سبز می‌نوشید احساس کنید کمی دهانتان به اصطلاح جمع می‌شود و طعم آن کمی تلخ است.
    چای سبز حاوی فلاوونوئیدها می‌باشد که 70 درصد آن‌ها کاتچین است. به طور متوسط 200 میلی لیتر چای سبز حاوی 90 تا 110 میلی گرم کاتچین می‌باشد. علاوه بر این باید بدانید که شکلات سیاه، سیب و انگور نیز حاوی میزان قابل توجهی کاتچین می‌باشند.
    نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که کاتچین علاوه بر خواص آنتی‌اکسیدانی نقش محافظتی در پیشگیری از برخی از بیماری‌های مزمن مانند دیابت و پوکی استخوان دارد.

    تأثیر کاتچین‌ها روی اضافه وزن
    کاتچین‌ها حاوی خواصی هستند که مصرف انرژی را بالا می‌برند و باعث سوزاندن چربی بیشتری می‌شوند. نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می‌دهد افرادی که کاتچین چای سبز را دریافت می‌کنند بیشتر از بقیه از ناحیه‌ی شکم لاغر می‌شوند.

    اثرات کاتچین‌ها روی سندروم متابولیک
    سندروم متابولیک در برگیرنده‌ی عواملی است که خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را بالا می‌برند. این علائم عبارتند از: چربی دور شکم، دیابت و شرایط پیش از ابتلا به دیابت، میزان کلسترول بالای خون و فشار خون بالا. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که کاتچین‌های چای سبز حساسیت به انسولین را بالا می‌برد، استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهد و چربی‌های دور شکم را کمتر می‌کند برای همین هم از ابتلا به سندروم متابولیک پیشگیری می‌کند.
    کاتچین‌ها نقش موثری روی پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان‌ها دارد. استرس اکسیداتیو و التهاب باعث از بین رفتن بافت‌های استخوانی می‌شوند. خوشبختانه کاتچین‌ها خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارند برای همین هم با ابتلا به
    پوکی استخوان‌ها مقابله می‌کنند
    اثرات کاتچین برای مقابله با دیابت نوع 2
    دیابت نوع 2 زمانی بروز می‌کند که بدن دیگر قادر به تنظیم قند خون نیست. برای همین میزان قند خون بالا رفته و فرد مبتلا به دیابت می‌شود. نتایج یک پژوهش ژاپنی که در سال 2005 در The American Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسید نشان می‌دهد که مصرف کاتچین‌های چای سبز در بین افراد مبتلا به دیابت نوع 2 چند مزیت دارد:
    * کاهش سایز دور شکم
    * افزایش میزان گردش آدیپونکتین (هورمونی که از بافت چربی‌ها ترشح می‌شود)
    * بالا بردن حساسیت به انسولین و تنظیم فشار خون.

    تأثیر کاتچین‌ها روی پوکی استخوان
    کاتچین‌ها نقش موثری روی پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان دارد. استرس اکسیداتیو و التهاب باعث از بین رفتن بافت‌های استخوانی می‌شوند. خوشبختانه کاتچین‌ها خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارند برای همین هم با ابتلا به پوکی استخوان‌ها مقابله می‌کنند.

    تأثیر کاتچین‌ها روی بیماری‌های قلبی عروقی
    بررسی مجدد نتایج 10 پژوهش نشان می‌دهد که مصرف روزانه 3 فنجان چای باعث می‌شود که خطر سکته‌ی قلبی به میزان 11 درصد کاهش پیدا کند. نتایج یک پژوهش ژاپنی که در سال 2006 انجام شد نشان می‌دهد که مصرف چای سبز باعث کاهش مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود و همچنین میزان مرگ و میر ناشی از سرطان را نیز کاهش می‌دهد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.