چند نکته مهم برای مادران شیرده

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71233
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    برنامه غذایی مادران شیرده باید غنی از پروتئین، کلسیم، آهن، ویتامین، باشد. یک سوم نیاز برای ترشح شیر از ذخایر چربی بدن تأمین می شود که در سه ماه سوم تشکیل شده است و دو سوم دیگر باید از طریق تغذیه برآورده شود.
    مادری که شیر می دهد هر روز باید حداقل این مواد را مصرف کند:
    1) نیم لیتر شیر کامل + 60 گرم پنیر
    2) 30 گرم کره (دارای ویتامین آ)
    3) 150 تا 200 گرم گوشت بدون چربی، مرغ یا ماهی
    4) 2 تا 3 میوه در روز
    5) سبزیهای برگ سبز
    6) گاهی یک وعده غذایی دارای حبوبات
    برای زن شیرده، 2500 تا 2700 کالری انرژی لازم است که باید در 4 وعده کوچک غذایی معادل هم به اضافه دو میان وعده تأمین شود .
    در دوران شیردهی، داشتن برنامه غذایی برای لاغری مناسب نیست .
    در دوران بارداری، از مصرف مواد غذایی زیر خودداری کنید:
    *آشامیدنیهای محرک مانند: قهوه و چای و نوشابه های گازدار
    *مواد غذایی که موجب تغییر طعم شیر می شود، مانند: انواع کلم ، سیر ، پیاز ، مارچوبه ، تربچه
    بعد از زایمان، زیادی وزن حداقل همان قدر که مربوط به ایجاد ذخیره چربی است به تجمع آب در بدن نیز مربوط است. بنابر این:
    1- مصرف قند و شکر را کم کنید.
    2- مواظب باشید مواد غذایی کم چرب مصرف کنید.
    3- نمک را از سر سفره حذف کنید و غذای کم نمک بخورید .
    4- غذاهای غنی از پتاسیم – مانند سبزیجات و انواع آبمیوه – مصرف کنید .
    5- هر چه زودتر نوعی فعالیت بدنی را شروع کنید.

    زهره عظیمی – کارشناس تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.