همراه غذا میوه مصرف کنیم یا خیر؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70515
    v.fazel
    مشارکت کننده

    در آخرين مطالعات و گزارشهاي دانشگاه هاي تغذيه معتبر دنيا ، به شدت توصيه شده كه مردم در هر ساعتي از شبانه روز مي توانند ميوه يا سبزي مصرف كنند . در واقع فوايد ميوه ها و سبزي ها آنقدر زياد است كه در هر زماني از شبانه روز كه مصرف شوند مورد تاييد است . ولي اين عقيده اي هم كه در ميان مردم وجود دارد ، جاي بحث و بررسي دارد .

    مي دانيم كه ميوه ها منابع غني از فيبر هستند و وقتي ميوه ميخوريم مقدار زيادي فيبر وارد دستگاه گوارش ما مي شود . اين فيبرها باعث سريع شدن حركات دودي روده ها مي شوند و در نتيجه عبور مواد غذائي را در دستگاه گوارش سرعت مي بخشند . به اين ترتيب وقتي ما ميوه را همراه يا بلافاصله بعد از غذا مي خوريم ، مواد غذائي با سرعت بيشتري از دستگاه گوارشمان عبور مي كنند و در نتيجه جذب خيلي از مواد مغذي مثل ويتامينها و مواد معدني ، به اضافه كالري و حتي تركيبات غذائي مضر مثل كلسترول و قند كمتر مي شود .

    این سوال مطرح می شود که مصرف ميوه همراه غذا ، مي تواند هم خوب باشد و هم بد ؟

    اين موضوع كاملاً نسبي است . اگر فردي مشكل خاصي از نظر كمبود مواد مغذي نداشته باشد ميتواند با خيال راحت همراه ناهار يا شام ميوه مصرف كند . به عنوان نمونه براي افراد چاق يا مبتلايان به ديابت مصرف انواع ميوه ها ( به جزء ميوه هاي شيرين مثل خرما ، انجير و توت ) يا سبزيجاتي مثل كاهو و سبزي خوردن همراه غذا ، نه تنها مضر نيست بلكه مي تواند مفيد هم باشد . چون مصرف ميوه ها باعث كند شدن سرعت جذب مواد مغذي از جمله قند مي شوند . اما براي كسي كه دچار لاغري است مصرف ميوه همراه غذا توصيه نمي شود چون باعث مي شود كالري موجود در غذا به ميزان لازم جذب بدنش نشود و در وزن گيري دچار مشكل گردد . به علاوه افرادي كه دچار سوء هاضمه هستند ، كساني كه ترشح اسيد معده شان زياد است ، يا مبتلايان به زخم معده ، التهاب معده ، زخم اثني عشر و ساير مشكلات دستگاه گوارش از مصرف ميوه همراه غذا منع مي شوند ضمن اينكه اصولاٌ رژيم غذائي اين افراد كم فيبر است .

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.