نکاتی در مورد افزودنی های غذایی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #87981
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]لازم است درباره مواد شيميايي که به غذاها افزوده مي شود، اطلاعات بيشتري کسب کنيم تا بتوانيم درباره مصرف کردن يا مصرف نکردن آن به خوبي تصميم بگيريم.
    تارترازين:
    اين ماده که يکي از شناخته شده ترين مواد شيميايي است، نوعي رنگ خوراکي زرد است. رنگ هاي خوراکي با بروز بسياري از بيماري ها از جمله بيش فعالي و سرطان ارتباط داده شده است. با اين حال از اين مواد در تهيه شکلات، شيريني و غذاهاي آماده، به طور وسيع استفاده مي شود. نوشيدني ها نيز ممکن است حاوي اين رنگ باشد، از جمله نوشيدني هاي تيره رنگ.

    بيوتيلاتد هيدروکسي انيسول (BHA):
    BHA، نوعي نگه دارنده است که براي حفظ کربوهيدرات ها مانند برشتوک و نان از آن استفاده مي شود. علاوه بر آن در آدامس و لاستيک نيز مورد استفاده قرار مي گيرد. با اين که BHA نوعي ماده سرطان زاست اما به طور وسيع از آن استفاده مي شود.

    سديم نيتريت:
    از سديم نيتريت اغلب براي نگهداري گوشت و رنگ دهي به هات داگ ها، ماهي دودي و … استفاده مي شود. گوشت در حالت طبيعي ترکيبي از رنگ هاي خاکستري و قرمز است و اين امر مي تواند روي ميزان فروش آن تأثير منفي بگذارد.

    سديم نيتريت به طور طبيعي در بعضي از سبزيجات موجود است؛ اما معمولا با اسيداسکوربيک همراه است و اين امر مانع از جذب ماده شيميايي در بدن مي شود.

    پروپيل گلايت:
    اين ماده شيميايي که در کنار «BHA» يا بيوتيلاتد هيدروکسي تولوان يا «BHT» به وجود مي آيد، نوعي آنتي اکسيدان است. اين ماده از محصولات حاوي چربي در برابر اکسيداسيون محافظت مي کند.

    اين ماده شيميايي در محصولاتي مانند گوشت خشک شده، سوپ مرغ، آدامس، سس مايونز و محصولات زيبايي مانند سرم مو موجود است. گفته مي شود که اين ماده شيميايي نوعي مختل کننده غدد درون ريز است. مصرف اين ماده شيميايي به زنان باردار توصيه نمي شود.

    سيليکا:
    اين عنصر طبيعي از تک سلول هاي ريز جلبک مانند به وجود مي آيد. اين ماده به عنوان حشره کش لايه روغني را که از حشرات محافظت مي کند از بين مي برد و باعث خشک شدن و در نهايت مرگ حشرات مي شود.

    ترياستين (Triacetin):
    اين ماده، گلي کرول تريا ستين نيز ناميده مي شود. از اين ماده که اف دي اي آمريکا آن را ماده افزودني امن مي داند، به طور کلي در تهيه آب نبات و آدامس به عنوان ماده چسبنده استفاده مي شود.

    همچنين براي جلوگيري از خشک شدن مواد غذايي و بهبود ظاهر شيريني به کار مي رود. کاربردهاي ديگر آن در تهيه عطر، لوازم آرايش و سيگار است.

    ترت بوتيل هيدروکونيون (TBHQ):
    اين نوع ماده شيميايي نگه دارنده به شکل ترتيب بوتاني است که اغلب در چيپس هاي سيب زميني، کراکرها و فست فود يافت مي شود. البته اين ماده در رنگ هاي خانگي نيز يافت مي شود. شايع ترين علت افزودن آن به مواد غذايي، افزايش طول عمر است.

    مصرف اين ماده ممکن است حالت تهوع، وزوز گوش، حالت خفگي و … ايجاد کند. اين ماده باعث بي قراري و بروز برخي مشکلات چشمي نيز مي شود.
    [/align]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.