آواکادو حاوی 14 ماده معدنی مهم به خصوص آهن ، مس ، سدیم و پتاسیم است. آواکادو از لحاظ ذخیره پتاسیم بسیار غنی است و هر میوه آن 3 برابر موز پتاسیم دارد. پتاسیم یکی از عوامل مؤثر در کاهش فشار خون بالا شناخته شده است که میتواند به عنوان یک داروی معالج مصرف گردد. از طرفی چربی موجود در آواکادو غیر اشباع بوده و برای سلامت عروق مضر نمی باشد.
آزمایشات علمی بر روی ۱۰ مرد با فشار خون طبیعی و ذخیره مناسب پتاسیم در بدن آنان، نشان میدهند هنگامی که به مدت ۹ روز پتاسیم از جیره غذایی آنان حذف گردید، فشار خون آئورت (شامل هر دو فشار سیستولیک و دیاستولیک) افزایش نشان داده و این افزایش فشار وقتی بیشتر گردید که در غذای روزانه آنان نمک بیشتری منظور شد و این بدان معنا است اگرچه پتاسیم به تنهایی عاملی کاهنده فشار خون است ولی در کنترل سدیم «نمک طعام» نیز نقش دارد.
از سوی دیگر مشخص شده بیماران فشار خون بالا زمانی که پتاسیم با دوز مناسب را به بدن خود میرسانند نیاز کمتری به داروهای شیمیایی ضد فشار خون پیدا میکنند. تحقیقات دانشگاه ناپل ایتالیا نشان داده است ۸۱ درصد این گونه بیماران با پیروی از رژیم پتاسیم به مدت یک سال، داروی شیمیایی ضد فشار خون خود را به نصف تقلیل داده و مهمتر این که ۳۸ درصد آنان دارو درمانی را کنار گذارده و به پتاسیم درمانی پرداختهاند.
زهره عظیمی – کارشناس تغذیه