مغزها (آجیل)

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81989
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    در دنیا 25-20 درصد از بزرگسالان از سندرم متابوليك رنج می‌برند. همچنين مطالعات روند افزایشی سير این بیماری را نشان می دهند. شیوع این سندرم در ایران بر اساس تعریفATP III ، 2/33 درصد گزارش شده است. افراد با سندرم متابولیک به طور میانگین 5 برابر بیشتر در معرض خطر دیابت هستند. دیابت و سندرم متابولیک احتمال فشار خون بالا، سکته، سرطان‌های سینه، پروستات و کولون، قطع عضو بدن، کوری، بیماری کلیه، سنگ صفرا و بیماری قلبی و عروقی را افزایش می‌دهند.

    تغییرات رژیمی، پایه و اساس پیشگیری و درمان سندرم متابولیک می‌باشد. مغز‌ها (بادام، فندق، پسته، بادام‌زمینی، گردو و …) نقش مهمی در بهبود ریسک فاکتورهای این بیماری دارند. مغزها اگر چه سرشار از چربی هستند محتوای چربی آنها به طور عمده چربی غیراشباع (PUFA-MUFA) می‌باشد. همچنین منابع خوبی از فیبر رژیمی، پروتئین گیاهی و محتوای آنتی‌اکسیدانی، ویتامین‌ها (از قبیل ویتامین E، فولات و …) و مواد معدنی (از قبیل پتاسیم، منیزیم، کلسیم و …) و به همین ترتیب، فيتونوترینت‌های بسیار فعال از قبیل فلاونوئید‌ها می‌باشند. شواهد محکمی وجود دارد که رژیم غنی از چربی غیراشباع، باعث بهبود مقاومت به انسولین می‌شود. اگر‌چه مغزها سرشار از کالری هستند و کالری بالا نیز منجر به افزایش وزن می‌گردد که خود افزایش وزن ریسک فاکتور دیابت و اختلالات متابولیکی دیگر می‌باشد، با این وجود مطالعات نشان داده‌اند که نه تنها مصرف مغز‌ها (هنگامی که به اندازه مناسب مصرف شوند) سبب افزایش وزن نمی‌شود، بلکه می‌توان آنها را در رژیم کاهش وزن افراد چاق نیز گنجاند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.