در ميان بيماريهاي گزارش شده در سالهاي 1990 تا 2009، 3659 مورد مربوط به سيبزميني و شايعترين آنها سالمونلا بود. متخصصان ميگويند مشكل به خود سيبزمينيها مربوط نميشود، بلكه به ظروفي كه سيبزمينيها در آن ريخته ميشوند، ارتباط دارد و بيشترين احتمال بيماري، ناشي از خوردن سالاد الويه است كه به روش صحيح نگهداري نميشود. اين سالاد را هيچ گاه بيرون از يخچال قرار ندهيد، اگر قرار است آن را براي مدتي، حتي كوتاه بيرون از يخچال نگهداري كنيد، حتماً ظرف سالاد را درون يك ظرف يخ قراردهيد. به جاي استفاده از سسهاي خانگي، حتماً از سسهاي مايونز كارخانهاي استفاده كنيد؛ زيرا به دليل مواد نگهدارنده، مدت بيشتري سالم ميمانند و به احتمال زياد، ديرتر باكتري توليد ميكنند. باب گرامينا، استاد علوم مواد غذايي در دانشگاه كرنل ميگويد، همين مشكل به صورت مشابه براي پوره سيبزميني و سيبزميني پخته شده نيز وجود دارد و در صورتيكه محل نگهداري آنها گرم باشد، موجب بيماري ميشوند. اين گونه غذاها بايد به محض تهيه خورده شوند و يا در جاي خنگ نگهداري شوند.