سم زدایی بدن با روزه با ذکر مثالهایی ساده و قابل فهم

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70810
    matin
    مشارکت کننده

    مثال 1:
    میز کار یک کارمند را در نظر بگیرید که به مرور زمان هر چند آن کارمند مرتب باشد باز به دلیل مشغله کاری از انجام کارهای جزئی باز می ماند و کشوها، وسایل و ملزومات اداری و فایلهای ذخیره شده در رایانه کاری ایشان نا مرتب، شلوغ و حاوی موارد اضافی و غیر ضرور می گردد چه برسد به اینکه این فرد، کارمندی نامرتب و نامنظم نیز باشد. حال اگر مدتی از مشغله کاری این فرد کاسته شود، فرصتی می یابد تا به سراغ انجام کارهای جزئی عقب مانده و نظافت و مرتب کردن این نابسامانی ها بپردازد، کشوهای میز کاری خود را تمیز کند و لوازم و مدارک غیر ضرور را از کشو و فایلها و روی میز خارج نماید و فایلهای ذخیره شده بر روی رایانه خود را ساماندهی نماید، چیزی شبیه خانه تکانی شب عید که ما ایرانیان به عنوان یک رسم هر ساله انجام می دهیم و برای خود فرصتی فراهم می کنیم تا به موارد جزئی تر رسیدگی کرده و تمام اشیاء و فضاهای دور از چشم در خانه هایمان را نیز نظافت و مرتب کنیم.
    با گرفتن روزه ما این فرصت را به طبیعت مدبره بدنمان، که ذیل اراده حق تعالی می باشد، می دهیم تا با کاسته شدن از کار اصلی و مشغله ای که روزانه با خوردنهای پی در پی به آن تحمیل می کنیم یعنی هضم و تدبیر غذاهای خورده شده، وقت بیشتری برای انجام کارهای جزئی تر داشته باشد و به ساماندهی و تنظیم تمامی سیستم ها و سیستمهای فرعی بدنمان بپردازد و فضولات اضافه را دور کند و به اصطلاح یک خانه تکانی اساسی در بدنمان انجام دهد.
    مثال 2:
    شهید دكتر سید رضا پاك نژاد در مجموعه ای كه ” اولین دانشگاه و آخرین پیامبر” نام دارد و رساله دوره دكترای ایشان بوده، در خصوص روزه داری و شستشوی مواد مسموم بدن بوسیله روزه آورده است:
    فردی را در نظر بگیرید كه يازده ماه تمام بدون وقفه انواع مواد غذایی به بدنش وارد شده اند، و وضع زمانی بدتر می شود که ورود این مواد غذایی بدون رعایت تدابیر خوردن و آشامیدن باشد و از روي قاعده علمي و نظم بهداشتي نباشد ولی از طرفی خروج كهنه ها و فاسدها كه بوسيله ريه، كليه، كبد و پوست و… انجام مي گيرد بحساب و نظم است، ريه ها سموم را به نظم خارج مي سازند و كليه ها زهرها را به حساب دفع مي كنند و كبد به ترتيب مخصوص آنها را دور مي نمايد، لاجرم انبارهاي ذخيره اي، درست و مرتب پر نشده اند و متابوليسم شايد بصورت سوخته و نيم سوخته درآيد و ايجاد بيماريهاي تغذيه اي از اين نيم سوخته ها باشد كه اگر به وسيله روزه گرفتن نظم و حسابي در كار ذخائر بدني به وجود نيايد سبب پيدايش پيش آمدهاي ناگواري گردد و حتي در پايه هاي منابع ذخيره اي شكافي به وجود آيد ( اين خود دليلي بر اثبات اهمیت روزه داري است)
    براي صادرات بدن فرض كنيد چرخ دندانه داري است و براي وارداتش نيز به همين نحو چرخ دندانه دار ديگري.
    زماني بدن به اعتدال و خوشي است كه اين دو چرخ دندانه هائي داشته باشند كه خوب در يكديگر جاي گيرند و بچرخند اما دندانه هاي واردات چون حسابي و نظمي نداشته و خوردن و آشاميدنها منظم نيست ولي دندانه هاي چرخ صادراتي به حساب است و از روي غرائز تعبيه گرديده لذا بايد دندانه هاي چرخ وارداتي را با روزه داري تعمير و منظم و پاك و روغن كاري نمود و اين همه اعمال با يكي دو روز روزه متوالي انجام نخواهد پذيرفت.
    اينكه مي گوئيم صادرات بدن مرتب و وارداتش ناميزان است راست مي گوئيم!
    كليه و كبد و ريه و پوست و… كه ارگانهاي صادراتي اند همه به نظم اند، كليه حتي فراموش نمي كند كه آدمي در شب احتياج به خواب دارد نبايد براي ادرار كردن بيدار شود لذا به تناسب تاريكي و سنگيني خواب از ترشحات خود كاسته و كمتر ادرار به وجود مي آيد، پوست همينطور و ريه ها و كبد و…
    اما واردات آنچنان نامنظم است كه گاه آدمي بجاي طيبات و غذاهاي پاكيزه و سالم، به دست خود غبارها، دودها، و ناشايست هاي ديگر را به حساب واردات كشور بدن بسويش سرازير مي نمايد و در نتيجه حوض متابوليكي كه طاق تحمل فشارها و صدمه ها را ندارد شكاف برداشته آدمي را بروز سياه و روزگار سياه مي نشاند.
    مي دانيم در شهرها، بخصوص شهرهاي صنعتي كه هواي آلوده دارند و داراي مقداري گازهاي فلزات سنگين مانند سرب و جيوه و آهن مي باشد . اين گازها از راه ريه ها همراه هواي تنفسي وارد بدن مي شود و مثلاً سرب روي گلبولهاي قرمز خون بافتهای عصبي و استخواني ثابت شده ايجاد كم خوني وعصبانيت و لاغري و دردهاي استخواني مي كند و در صورتيكه با گرسنگي ملايم ( روزه)، اسيدوز ترشي خون بالا رود اين مواد سمي گفته شده از محل هاي خود خارج شده وارد جريان خون گرديده از كليه ها دفع مي شوند يعني در حقيقت پيوسته حوض متابوليكي گفته شده به دفع سموم اشتغال دارد.
    مثال 3:
    بدن مانند منبع ذخيره شده اي است از آنچه بنام خوردنيها و آشاميدنيها به آن وارد مي شود و چون بسياري از اعضاء براي دفع سموم در تلاش مداوم هستند لازم است به بدن فرصتي به منظور خوب عملي ساختن دفع سموم داده شود كه جز با روزه داري و منظم ساختن كيفيت و كميت مواد وارداتي به بدن صورت تحقق نخواهد پذيرفت!
    سئوال: عوض شدن مايع و مواد بين بافتي و پاك شدن بدن از سموم در ماه رمضان اين معني را مي دهد كه خالق ما با اين دستور مخلوق خود را ساليانه بطور مستمري يك ماه ميهماني كرده بقيه سال آنها را بخودشان وا مي گذارد!
    جواب: اعمال بدن بوسيله دو دستگاه تنظيم كننده بسيار مهم اداره مي شوند. 1) دستگاه عصبي 2) دستگاه هورموني يا غدد مترشحه داخلي .
    دستگاه عصبي آن دسته از فعاليت هاي بدني را كه به سرعت تغيير مي يابند اداره مي كنند مانند حركات ارادي- انقباض عضلاني و بسياري از اعمال مترشحي غدد- دستگاه هورموني با اعمال گوناگون سوخت وساز بدن پيوستگي داشته اعمال نظم دهنده سرعت واكنشهاي شيميائي سلولها- ترتيب عبور مواد از جدار ياخته ها و ساير پديده هاي متابوليكي سلولي مانند رشد و ترشح و.. را بعهده دارند، آنچه اهميت دارد اثرات هورموني است كه بعضي در زمان كوتاهي حدود ثانيه اتفاق مي افتد ولي بيشتر آنها پس ازچند روز آغاز شده هفته ها، ماهها و حتي سالها دوام مي يابند. لذا چگونگي عمل دو دستگاه كنترل كننده عصبي و هورموني اختلاف زيادي با هم دارند ( غده فوق كليوي- قسمت مغزي آن- و هيپوفيز خلفي با تحريكات عصبي ترشح خود را آغاز مي كنند و بطور كلي اصلاح هر كدام براي اصلاح ديگري نافع است).
    با توجه به اثرهاي ماهيانه و ساليانه هورمونها كه حتي دوام اثرشان سالهاي متمادي نيز در بسياري موارد باقيست اين نكته را روشن مي سازد كه:
    – با شركت ساليانه, يك ماه در ضيافتي كه به نام پروردگار برقرار است مي توان بقيه سال را به بركت ميزبان معظمش در نعمت تعادل ترشحي و در نتيجه در نعمت سلامتي بسر برد. بدين ترتيب كه هورموني از هيپوفيز مقدار ترشح ادرار را متعادل مي سازد.
    – به اثبات رسيده كه بين لوزالمعده و فوق كليوي ارتباط بسيار نزديكي برقرار است.
    – محقق داشته اند به تدريج با بالارفتن سن ترشحات هورموني لوزالمعده كاهش مي يابد ولي غدد فوق كليوي هورموني توليد مي كند كه مرور زمان در آن بي تاثير است.
    – اخيراً ولاديميرنيكي تين استاد بيوشيمي با سالها آزمايش و تجربه و تحقيق بر روي موشهاي صحرائي به اثبات رساند بوسيله گرسنه، نگهداشتن موشها با متد مخصوص مي توان عمر متوسط دو سال و نیم آنها را به چهار سال و نيم رساند، پرفسور نامبرده معتقد است كه اگر غدد فوق كليوي مدتي گرسنگي بكشند ناچار مي شوند هورمونهاي اضافي را كه موجب عدم تعادل شده اند بخورند از اينرو:
    اگر در طول سال پيش آمدهاي ناگواري اعم از سوء تغذيه يا غير از آن تعادل ترشحات غددي را بهم زده باشند روزه مي تواند تعادل مجددي بين آنها براي مدتها برقرار سازد.
    و لذا آوردن اين جمله معروف، “يك روزه ميهمان و صد ساله دعاگو” بجاست كه: روزه دار يك ماه ميهمان است و يازده ماه دعاگو.

    #97705
    Ashna
    مشارکت کننده

    ولی من اینا رو قبول ندارم. به نظر من برای پاکسازی بدن 3 روز هم کافی است. درضمن مردم آنقدر در سحر و افطار زیاده روی می کنند که نه تنها بدنشان پاک سازی نمی شه حتی اوضاع بدتر هم می شه. یک ماه روزه نه تنها به سیستم گوارش آسیب می رسونه بلکه چون بدن فکر می کند دچار قحطی شده متابولیسم به شدت پایین می آید و بدن یعد از ماه رمضان هر چی رو که می خوره ذخیره می کن! البته این نظر منه:)

    #97707
    madjd
    مدیرکل

    اولا بر اساس آیات و احادیث معتبر شکی در بین مسلمانان نیست که روزه باعث بهبود وضع سلامتی میگردد .اگر چه با نظر شما موافقم که به دلیل زیاده روی ها و عدم رعایت آنچه بزرگان اسلام به ما آموخته اند از خیلی از آثار مفید روزه بهره مند نمیشویم.پس آنچه باید تغییر کند زمان روزه داری نیست بلکه تغیییر عادات غذایی متناسب با این ماه و عدم استفاده از مواد غذایی پر انرژی و پر چرب و بی نظمی های غذایی است که گاها به صورت عدم مصرف سحری به ویژه در نسل جوان شاهد آن هستیم این موارد بایستی اصلاح گردد تا آثار مفید روزه داری را شاهد باشیم.
    در رابطه با تغییر سوخت و ساز و میزان متابولیسم، باید متذکر شد که حجم قابل توجهی از انرژی سوخت و ساز ما را میزان سوخت و ساز پایه تشکیل میدهد که به صورت کلی تغییر قابل توجهی در آن رخ نمی دهد.
    آن سهمی از انرژی سوخت و ساز که مربوط به دریافت مواد غذایی نیز می باشد اگرچه در طی روز به دلیل عدم دریافت مواد غذایی کاهش می یابد در ساعات پس از غروب آفتاب و شروع دریافت مواد غذایی جبران میگردد.
    در رابطه با سازگاری بدن برای کاهش انرژی سوخت و ساز به دلیل عدم دریافت مواد غذایی مطالعات حاکی از بروز این نوع تغییرات در اعتصابهای غذایی بیش از 24 ساعت است و هیچ مدرک علمی برای کاهش سوخت و ساز به دلیل روزه داری اسلامی وجود ندارد.

    #97711
    matin
    مشارکت کننده

    دوست عزیز،ashna’اگر حتی طبق نظر شما متابولیسم بدن با روزه متوقف شود،ولی در نهایت طبق نظر پروفسور ولاديميرنيكي ،عمر موشها با گرسنگی،زیاد شد!
    ثانیا:در هیچ کجای اسلام نگفته که در وقت سحر و افطار ،این همه زیاده روی کنید،این خود ماهستیم که همه چیز را افراط گونه برگزار میکنیم.چه بسا در آموزه های دینی گفته شده که: امامان معصوم با پیاله ای شیر و دانه ای خرما افطار میکردند و به چند لقمه ای سحر، و ما الان به حلیم و شله زرد و حلوا و شیربرنج و…. افطار میکنیم و ساعتی بعد شام و ،به بشقابی پلو خورشت،سحری!این اشکال از روزه است یا اشکال از ما!
    ثالثا:اگر بدن حس قحطی کند در همان مدت ،شروع به ذخیره سازی میکند ،نه اینکه صبر کند تا ماه رمضان بگذرد ،بعد طبق گفته شما،شروع به ذخیره سازی کند.همان سحر تا افطار،این فرصت را دارد.

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.