سبک آشپزی و سرنوشت ما

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76481
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    برنامه غذایی ای برای سلامت مفید واقع می‌شوند که در آن‌ها تعادل میان انواع گروه‌های مواد غذایی رعایت شده باشد و در غیر این صورت امکان دارد آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بدن وارد کنند. با این حال بسیاری از مردم دنیا این تعادل را در رژیم غذایی‌شان رعایت نمی‌کنند و حتی برخی کشورهای دنیا به دلیل نوع خاص آشپزی‌شان شناخته شده‌اند و اگر رژیم غذایی شما هم به آن‌ها شبیه باشد، احتمالاً با مشکلات جسمانی مشابه آن‌ها مواجه می‌شوید.
    دارچین، فلفل قرمز، فلفل سبز، فلفل سیاه و انواع دیگر ادویه‌ها اگر چه خاصیت‌های گوناگونی مانند طولانی کردن عمر یا پیشگیری از سرطان دارند، اما این دلیل نمی‌شود در مصرف آن‌ها افراط کنید
    مثلا استفاده از زیتون، ادویه زیاد و حرارت زیاد به ترتیب شاخصه رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای، هندی و چینی است که در این بین رژیم غذایی مدیترانه‌ای از همه سالم‌تر و مناسب‌تر است.
    استفاده از زیتون و روغن زیتون شاخصه اصلی رژیم غذایی مدیترانه‌ای است و راز سلامت استفاده‌ کنندگان از آن محسوب می‌شود، اما استفاده فراوان از این ماده و انواع سبزیجات و میوه‌ها و سپس حبوبات به عنوان منابع پروتئینی منجر به کاهش جذب کلسترول در متقاضیان این نوع از رژیم غذایی می‌شود.
    بسیاری از کشورها، گوشت غذای اصلی و در برخی کشورها نان غذای اصلی محسوب می‌شود، با این حال مصرف نان سبوس‌دار در برخی از کشورها در مقایسه با برنج سفید شده و با فقر ویتامینی B1 ارجح‌تر و مناسب‌تر است.

    مصرف سبزی‌ها نیز در رژیم غذایی مدیترانه‌ای جایگاه بسیار مهمی را ایفا می‌کند، به طوری که با دارا بودن فیبر زیاد معده را پر می‌کند. همچنین ویتامین‌ها و رنگ‌دانه‌های موجود در برگ سبزی‌ها، برای جلوگیری و کاهش خطر ابتلا به سکته‌های قلبی بسیار مفید است.
    غذاهایی که بسیار سرخ شده و به عنوان غذای برشته مصرف می‌شود به تیرگی گراییده و خطر تشکیل مواد سرطان‌زا را افزایش می‌دهد، همچنین حرارت زیاد هنگام طبخ مواد غذایی که به وضوح در رژیم‌های غذایی چینی دیده می‌شود، منجر به از بین رفتن ویتامین‌ها و پروتئین‌ها در مواد می‌شود.
    دارچین، فلفل قرمز، فلفل سبز، فلفل سیاه و انواع دیگر ادویه‌ها اگر چه خاصیت‌های گوناگونی مانند طولانی کردن عمر یا پیشگیری از سرطان دارند، اما این دلیل نمی‌شود در مصرف آن‌ها افراط کنید!
    اصولاً در پخت مواد غذایی استفاده از ادویه‌ها تا اندازه‌ای مناسب است و مصرف بیش از حد آن‌ها برای سلامتی بدن زیان دارد؛ به طوری که استفاده از غذاهای هندی که فلفل در آن‌ها نقش اصلی را ایفا می‌کند، در کودکان، بیش‌فعالی را به دنبال دارد.
    استفاده از زودپز وسیله‌ای مناسب برای پخت مواد غذایی است. هرچه زمان پخت مواد غذایی کوتاه‌تر باشد، تخریب مواد غذایی نیز کمتر است به این منظور دیگ زودپز با بالا بردن فشار و دما، زمان پخت را کوتاه کرده و تخریب کم ویتامین‌ها را در پی خواهد داشت.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.