رژیم غذایی مناسب در سه ماهه ی سوم بارداری

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #93826
    f.kashkalani
    مشارکت کننده

    نکات تغذیه ای مهم در ماه سوم بارداری

    برخی مشکلات موجود در مادر باردار مانند تهوع، بی خوابی یا گرسنگی می‌توانند در این ماه همچنان موجود باشند یا این که در برخی از مادران این مشکلات تا حد زیادی رفع می‌شوند. البته با توجه به رشد و تکامل سریع جنین در این ماه و افزایش تدریجی وزن مادر از یک سو و مشکلات خاص دیگری که در این ماه برای مادر به وجود می‌آیند مانند کج خلقی، عدم تمایل به مصرف برخی مواد غذایی، ضروری است که به برخی توصیه های و نکات تغذیه‌ای توجه بیشتری شود که از جمله این نکات می توان به موارد زیر اشاره کرد.

    1. دریافت مواد غذایی غنی از ویتامین B6
    ممکن است در این ماه حس خستگی و بی حالی در مادر باردار بروز نماید. به همین دلیل برخی متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که ویتامین B6 برای کاهش این عوارض و بهبود خلق و خود در مادر استفاده شود. از منابع غنی از ویتامین B6 می توان به مرکبات، تخم مرغ، سبزیجات با برگ سبز اشاره کرد.

    2. میوه‌های تازه
    در طی ماه سوم بارداری، ضروری است که انواع میوه‌های رنگی برای تامین آب، فیبر، ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مورد نیاز برای بدن استفاده شود.

    3. دقت در دریافت مواد کربوهیدراته
    افراط در مصرف کربوهیدرات های ساده و مواد قندی و شیرین در این ماه برای مادران باردار به هیچ عنوان توصیه نمی شود. البته از آنجایی که ممکن است برخی از مادران باردار به خاطر ویار حاملگی به سمت مواد غذایی شیرین سوق پیدا نمایند، توصیه می‌شود که سعی نمایند در در وعده های غذایی اصلی و میان وعده های خود به سمنت مواد غذایی کربوهیدراته کمپلکس با طعم شیرین مانند نان‌های سبوس دار، برنج قهوه‌ای و سیب زمینی سوق پیدا نمایند.

    4. انواع گوشت‌ها
    مصرف انواع گوشت های کم چرب قرمز یا ماکیان که خوب پخته شده باشند برای تامین پروتئین مورد نیاز مادر و جنین ضروری می باشد.

    5. آهن و فولات
    این دو ماده مغذی همانند دوقلوهایی هستند که در طی سه ماهه اول بارداری باید به مقدار کافی دریافت شوند. به همین دلیل توصیه می شود در ماه سوم بارداری به مصرف مواد غذایی مانند مواد گوشتی، چغندر، جوی دوسر، ماهی تن، حبوبات برای تامین آهن و مرکبات، سیب زمینی، کلم بروکلی، تخم مرغ و سبزیجات برای تامین فولات مورد نیاز بدن توجه ویژه‎ای شود.

    6. لبنیات پاستوریزه
    در کل دوران بارداری و شیردهی مصرف لبنیات پاستوریزه از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. در ماه سوم بارداری نیز باید روزانه مادر باردار دو تا سه لیوان شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده نماید.

    مواد غذایی غیر مجاز برای مصرف در ماه سوم بارداری

    1. غذاهای آماده
    از ماه سوم بارداری به بعد، مواد غذایی آماده‌ای مانند انواع همبرگرها، ساندویچ ها و پیتزاها نباید استفاده شوند. به خاطر این که این مواد غذایی در درجه اول ممکن است باعث مشکلات گوارشی شوند و در درجه دوم امکان دریافت زیاد مواد نگه‌دارنده و افزودنی موجود در این مواد غذایی می‌تواند در رشد و تکامل جنین اختلال ایجاد نماید.

    2. غذاهای دریایی
    توصیه متخصصان تغذیه در طول دوران بارداری آن است که مادران باردار به دلیل بالا بودن حجم فلزات سنگین در ماهی‌های دریاهای آزاد، سعی نکنند از این ماهی ها در این دوران استفاده نمایند و هرگز تلاش نکنند که در این دوران از ماهی های جدید در رژیم غذایی خود استفاده نمایند. ( وب سایت سلامت دکتر سوشا )

    3. مواد غذایی کنسرو شده
    در ماه سوم بارداری باید مواد غذایی کنسروی به عنوان مواد غذایی ممنوعه شناخته شوند. چون که این مواد غذایی دارای حجم بالایی از مواد غذایی نگه‌دارنده و افزودنی هستند که می توانند در رشد و تکامل جنین اختلال ایجاد نمایند.

    4. محصولات لبنی غیرپاسنوریزه
    در کل مصرف لبنیات غیرپاستوریزه یا لبنیات سنتی در این ماه از بارداری توصیه نمی‌شوند. چون که احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با مصرف این محصولات مانند تب مالت بسیار بالا می‌باشد.

    توصیه مهم متخصصان تغذیه برای ماه سوم بارداری

    توصیه مهم متخصصان تغذیه در این ماه به مادران باردار آن است که به هیچ عنوان در این ماه به سمت مصرف غذاهای آماده و یا غذاهای فرآیند شده که در داخل خود مواد نگه‌دارنده و افزودنی هستند، سوق پیدا نکنند و به جای آن از مواد غذایی تازه و طبیعی استفاده نمایند و از مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی در رژیم غذایی خود غافل نشوند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.