رژیم غذایی را در نوروز تعطیل نکنیم

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #72479
    s.farzi
    مشارکت کننده

    بهار، فصل رویش، طراوت، تازگی، ایام شادمانی، تعطیلات نوروزی، دید و بازدید و سفر برای ما ایرانیان است. طبعا فعالیت های مختلف زندگی شامل الگوی غذا خوردن افراد نیز تحت تاثیر این تغییرات قرار می گیرد. در ایام نوروز به دلیل مهمانی ها و مسافرت، افراد وقت چندانی صرف غذا خوردن نمی کنند و الگوهای نادرست خوردن را در پیش می گیرند که در پایان تعطیلات با عوارض نامطلوب آن مانند اضافه وزن، افزایش چربی خون، افزایش خرابی دندان ها و … مواجه می شوند. این مسائل بایستی هم از طرف افراد سالم و هم افرادی که رژیم های غذایی خاصی را دنبال می کنند ( مانند رژیم های کاهش وزن، کم کلسترول، کم سدیم، …) جدی گرفته شود تا تعطیلات خوب و خوشی را در کنار خانواده داشته باشند.

    از جمله مسائلی که در این ایام برای افراد پیش می آید این است که به دلیل به هم خوردن زمان استراحت و خواب ( ناشی از مهمانی، سفر، برنامه های تلویزیونی) سه وعده غذای اصلی ( ناشی از مهمانی، سفر، برنامه های تلویزیونی) سه وعده غذای اصلی ( صبحانه، ناهار، شام) در زمان مشخص مصرف نمی شود و یا اینکه بعضی از وعده های اصلی (خصوصا صبحانه) حذف می شود. عدم مصرف وعده های غذایی در زمان و ساعات معین و یا حذف وعده های غذایی سلامت انسان را به خطر می اندازد و فرد را در معرض مشکلات گوارشی و در نهایت سوء تغذیه قرار می دهد. همچنین زیاده روی در مصرف شیرینی ها و فرآورده های قندی باعث اضافه وزن و چاقی افراد در آینده می شود، در عین حال که مصرف زیاد مواد شیرین در صورت عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان موجب خرابی و پوسیدگی دندانی به ویژه در کودکان می شود، همچنین در صورتی که شیرینی ها نزدیک وعده های اصلی غذاها مصرف شود (به دلیل اینکه به سرعت جذب خون شده و باعث افزایش قند خون می شود) ، فرد احساس سیری کرده و تمایلی برای صرف وعده غذایی اصلی ندارد و چون این مواد ارزش تغذیه ای بالایی ندارند و حاوی مقدار کافی مواد مغذی نیستند لذا نمی توانند نیازهای تغذیه ای انسان را تامین کنند و اگر جانشین غذای اصلی گردند باعث سوء تغذیه به خصوص در کودکان و نوجوانان خواهند شد. توصیه ما به شما این است که حتما سه وعده غذای اصلی، خصوصا صبحانه را حتما مصرف کنید. برای شما از غذاهای سبک مانند انواع سوپها و سالادها استفاده کنید که از آبلیمو، سبزیجات معطر ( ریحان، جعفری و …) همچنین ادویه هایی مانند هل، دارچین و سیر و پیاز به جای سس و نمک فراوان برای طعم دادن استفاده کنید) و از مخلوط ماست با انواع سبزیجات و مغزها استفاده کنید. انواع آجیل و مغزها نیز در عید طرفدار زیادی دارد ولی بایستی تا حد امکان از زیاده روی در مصرف انواع نمک سود آن خودداری کرد خصوصا برای افرادی که از غذاهای پر نمک منع شده اند. تحرک و فعالیت بدنی کمتر در تعطیلات نوروز در کنار مصرف کم مایعات، اختلالات گوارشی مانند یبوست را به همراه دارد. در حالی که نوروز فرصتی طلایی برای بیشتر با هم بودن و انجام ورزش های دسته جمعی خانوادگی، پیاده روی، رفتن با دامان طبیعت در کنار خانواده می باشد، از آن غافل نشوید. برای رفع یبوست توصیه به مصرف مواد غذایی غنی از فیبر مانند میوه و سبزی و غلات کامل در کنار مایعات کافی (8 لیوان در روز) و فعالیت بدنی حداقل 30 دقیقه در روز به صورت پیاده روی و اجتناب از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده، می شود. معمولا در این ایام مصرف مواد لبنی مورد بی مهری قرار می گیرد سعی شود حداقل 1 لیوان شیر و 1 پیاله ماست کم چرب حتما در طی روز مصرف شود تا مشکلات استخوانی پیش نیاید. یکی از دلایل شکست رژیم های درمانی، سفرهای نوروزی است. به این دلایل که در مسافرت افراد از غذاهای آماده و یا به اصطلاح FAST FOOD ها بیشتر استفاده می کنند در حالی که توصیه می کنیم که غذاهای ساده خانگی و سبزی میوه ی فراوان می تواند انتخاب بهتری برای شما و همراهتان در سفرهای نوروزی باشد. و کلام آخر اینکه در همه حال و همه ایام اصول تعادل، تنوع و اعتدال در غذا خوردن را به خاطر داشته و به کار ببریم تا از کفایت تغذیه ای مطلوب و سلامتی بهره مند باشیم. سالی خوش همراه با تندرستی برایتان آرزو می کنم.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.