راهکارهای تغذیه ای برای بهبود التهاب مفاصل

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #80251
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    اگر چه بعضی از کار آزمایی ‏های بالینی هیچ‏ گونه رژیم غذایی را برای بهبود بیماری التهاب مفاصل توصیه نکرده‏ اند، برخی مطالعات نشان داده‏ اند که رژیم‏ های غذایی می‏ توانند بهبودی نسبی را در بیماران به وجود آورند.

    موثرترین رژیم‏ های غذایی توصیه شده برای بیماران مبتلا به التهاب مفاصل که موجب کاهش نسبی سُستی مفاصل و سدیمانتاسیون گلبول‏ های قرمز خون می ‏شود، دارای ویژگی‏ های زیر است:

    1- رژیم غذایی با چربی ‏های اشباع کم و چربی ‏های غیراشباع فراوان.

    2- رژیم غذایی حاوی کالری(انرژی) کم.

    3- رژیم غذایی دارای حداقل مواد آلرژی ‏زا؛ مانند افزودنی‏ های غذایی و چاشنی‏ ها.

    امروزه بر روی نقش چربی‏ های غیراشباع و به‏ خصوص چربی‏ های n-3 (امگا – 3) در بهبود التهاب، مطالعات فراوانی صورت گرفته است. این چربی ‏ها را می ‏توان در غذاهای دریایی از قبیل ماهی یافت. از مهم ‏ترین اسیدهای چرب موثر در بهبود التهاب، می ‏توان به EPA(EicosapentaenoicAcid) و DHA( (Docosahexaenoic Acidاشاره کرد. وجود این اسیدهای چرب اصلی ‏ترین دلیل پایین بودن شیوع بیماری ‏های التهابی در میان اسکیموهای گرینلند می ‏باشد که در سال 1979 برای اولین بار مورد توجه قرار گرفت.

    همچنین، همان طور که در بالا اشاره شد، کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‏ آل به کنترل التهاب در این بیماران کمک بسزایی می‏ کند.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.