اگر چه بعضی از کار آزمایی های بالینی هیچ گونه رژیم غذایی را برای بهبود بیماری التهاب مفاصل توصیه نکرده اند، برخی مطالعات نشان داده اند که رژیم های غذایی می توانند بهبودی نسبی را در بیماران به وجود آورند.
موثرترین رژیم های غذایی توصیه شده برای بیماران مبتلا به التهاب مفاصل که موجب کاهش نسبی سُستی مفاصل و سدیمانتاسیون گلبول های قرمز خون می شود، دارای ویژگی های زیر است:
1- رژیم غذایی با چربی های اشباع کم و چربی های غیراشباع فراوان.
2- رژیم غذایی حاوی کالری(انرژی) کم.
3- رژیم غذایی دارای حداقل مواد آلرژی زا؛ مانند افزودنی های غذایی و چاشنی ها.
امروزه بر روی نقش چربی های غیراشباع و به خصوص چربی های n-3 (امگا – 3) در بهبود التهاب، مطالعات فراوانی صورت گرفته است. این چربی ها را می توان در غذاهای دریایی از قبیل ماهی یافت. از مهم ترین اسیدهای چرب موثر در بهبود التهاب، می توان به EPA(EicosapentaenoicAcid) و DHA( (Docosahexaenoic Acidاشاره کرد. وجود این اسیدهای چرب اصلی ترین دلیل پایین بودن شیوع بیماری های التهابی در میان اسکیموهای گرینلند می باشد که در سال 1979 برای اولین بار مورد توجه قرار گرفت.
همچنین، همان طور که در بالا اشاره شد، کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل به کنترل التهاب در این بیماران کمک بسزایی می کند.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه