در مورد خواص و ویژگیهای شیرین بیان

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74633
    r.ahmadi
    مشارکت کننده

    ریشه شیرین بیان بطور خیلی عمیق در زمین فرو می رود . پوست ریشه قهوه ای سیر وس یاه است . مغز ریشه زرد رنگ بوده و طعم آن بسته بانواع مختلف تغییر می كند . مثلا شیرین بیان اسپانیا طعم ملایم درد در حالیكه شیرین بیان یونان دارای طعم تلخ است .
    تركیبات شیمیایی:
    ریشه شیرین بیان دارای گلوكز ،‌ساكاروز ، آسپاراژین ، مواد آلبومیدی ،‌رزین و كمی اسانس میباشد . ماده اصلی كه باعث شیرینی این گیاه است گلیسیرین خوانده می شود . در شیرین بیان ماده ای بنام لكوریتی جننی چالكون وجود دارد كه خاصیت دفع اسپاسم عضلات را دراست .
    خواص داروئی:
    شیرین بیان از مظر طب قدیم ایران معتدل است .
    شیرین بیان را بصورت قطعات كوچك به قطر 0/5 سانتیمتر و طول 1/5 سانتیمتر بفروش می رسانند .
    1)مهمترین خاصیت شرین بیان كه جدیدا كشف شده است و در آلمان و اروپا و آمریكا ساتفاده می شود درمان كننده زخم معده و سرطان معده است برای این منظور شربت شیرین بیان را تهیه كرده و هر روز به مقدر یك قاشق غذا خوری قبل از غذا به مریض بدهید و اگر این عمل را تا 4 ماه تكرار كنید شخص معالجه خواهد شد .
    2)برای تقویت عمومی بدن مفید است
    3)خوردن آن از پیری جلوگیری می كند
    4)برای نرم كردن سینه موثر است
    5)زخم ها و تاول های پوست را با چای شیرین بیان شستشو دهید تا زود خوب شود .
    6)ملین است و معمولا آنرا با گیاهان دیگر مخلوط می كنند كه انقباضات را كم می كند
    7)مدر و عرق آور است
    برای برطرف كردن زخم و التهاب دهان ریشه شیرین بیان را بمكید .
    9)سرفه را برطرف می كند
    10)ورم معده را برطرف می كند
    11)تنگی نفس را تسكین می دهد
    12)برای درمان سوء هاضمه مفید است
    13)برای از بین بردن نفخ شكم مفید است
    14)چشم را تقویت كرده و رفع سردرد می كند برای این منظو از فرمول زیراستفاده كنید :
    2 گرم ریشه شیرین بیان را پودر كرده و با یك گرم شكر و یك گرم رازیانه مخلوط كنید سپس آنرا در آب خیس كرده و هر روز بخورید.
    15)برای درمان موخوره چای شیرین بیان را به سر بمالید .
    16)برای رفع بوی بد زیر بغل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست كرده و در این قسمت ها بگذارید .
    طرز استفاده:
    دم كرده شیرین بیان : مقدر 50گرم ریشه بدون پوست شیرین بیان را آسیاب كرده و در یك لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت 10 دقیقه دم بكشد .
    جوشانده شیرین بیان : 20 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب كرده و در 100 گرم آب ریخته و آنقدر بجوشانید كه دو سوم آن باقی بماند .
    شربت شیرین بیان : ریشه شیرین بیان بدونپ وست را آسیاب كرده و با آب مخلوط كرده و آنقدر بجوشانید تا غلیظ شود
    تكه های شیرین بیان : مانند آب نبات می توانید در دهان گذاشته و بمكید .
    مضرات :
    استفاده زیاد از شیرین بیان برای طحال مضر است و اگر می خواهید از شیرین بیان برای برطرف كردن بیماری و برای مدت طولانی استفاده كنید بهتر است آنرا با كتیرا بخورید .

    منبع:www.irteb.com/herbal/plantbank-Licorice.htm

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.