خواص شگفت انگیز زیتون

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #95637
    siminsamavat
    مشارکت کننده

    زیتون سرشار از مواد مغذی گیاهی بعلاوه ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از سرطان و بهبود سلامت قلب و عروق است.

    به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت ،اگرچه زیتون دارای چربی بالایی است اما با اين وجود منبع خوبي از اسيد اولئيک يا اسيدهاي چرب اشباع نشده، امگا 9 و ويتامينEمحسوب می شود. زيتون همچنين مي ‌تواند اشتها را نيز افزايش ‌دهد.

    آنتی اکسیدانی: ثابت شده که فرایند اکسیداسیون در بدن منجر به پیشرفت و رشد بسیاری از بیماری ها مانند بیماری قلبی و سرطان می شود. زیتون سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنل است که خاصیت ضد سرطان و ضد پیری دارد ضمن این که عملکرد سیستم عصبی بدن را بهبود می بخشد. بسیاری از مطالعات ارتباط بین افزایش سطح گلوتاتیون در خون با مصرف زیتون را تایید کرده اند. گلوتاتیون یکی از آنتی اکسیدان‌ های با ارزش در طبیعت است. سطوح پایین تر از گلوتاتیون در خون می‌ تواند منجر به فشار خون بالا، درصد بالایی از چربی در بدن و سلامت کلی ضعیف تر شود. از سوی دیگر، سطوح بالاتر این آنتی اکسیدان با سلامت بهتر و پیشگیری از سرطان رابطه مستقیم دارد.

    کاهش کلسترول و فشار خون بالا: از آنجا که زیتون منبعی سرشار از چربی های خوب است، به شریان ها آسیب نمی زند و منجر به کاهش فشار خون و کنترل هرچه بهتر کلسترول خون نیز خواهد شد. اثرات کاهش فشار خون ناشی از مصرف روغن زیتون به دلیل وجود اسید اولئیک در آن است. به طور کلی کسانی که رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از روغن زیتون را پیروی می کنند، کمتر دچار التهاب قلبی عروقی می شوند.

    کاهنده درد: آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی ضد التهاب موجود در زیتون، به عنوان یک ایبوپروفن طبیعی عمل می ‌کند. زیتون حاوی ماده ای به نامه اولئوکانتال؛ یک ماده با خواص ضد التهابی است که بسیار شبیه به خواص داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی عمل می‌ کند. حدود 50 گرم روغن زیتون مقدار زیادی اولئوکانتال دارد که شبیه به 10 دوز ایبوپروفن برای بزرگسالان عمل می‌ کند. باید بدانید که التهاب نقش مهمی در ابتلا به بیماری های قلبی عروقی دارد.

    درمان و پیشگیری از سرطان: مناطق مدیترانه ای به طوری قابل ملاحظه کمتر دچار ابتلا به سرطان نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی می شوند. به این دلیل که مصرف زیتون و روغن زیتون در آنها بالا است. ترکیبات فنلی در زیتون خاصیت محافظت در برابر سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان معده دارند.

    افزایش سلامت قلب: آسیب به رگ های خونی و شریان ها ناشی از تاثیرات اکسیداسیون و رادیکال های آزاد، شرایط حمله قلبی را فراهم می ‌کند. مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌ های موجود در زیتون سیاه از اکسیداسیون کلسترول جلوگیری می‌ کنند و می‌ توانند مانع نارسایی ‌های قلبی و حمله قلبی شوند. زیتون حاوی نوعی چربی سودمند برای کاهش خطر ابتلا به آترواسکلروز است. همچنین ثابت شده است که مصرف زیتون در رژیم غذایی به طور قابل ملاحظه ای خطر ابتلا به عوارض قلبی را حتی در افراد با استعداد ژنتیکی فشار خون بالا و مشکلات قلبی کاهش می دهد.

    یک پروبیوتیک طبیعی: مروری بر مطالعات نشان می دهد که ترکیبات فنلی موجود در زیتون می تواند منجر به افزایش تعداد باکتری های خوب در روده شود ضمن این که تولید ویتامین ها و مواد شیمیایی ضد باکتری را در بدن بالا می برد. بنابراین زیتون بهبود دهنده سلامت روده و افزایش عملکرد میکروبیوم است.

    کاهنده خطر ابتلا به دیابت و چاقی: از آنجا که زیتون سرشار از چربی های اشباع نشده است، مصرف آن تا حد زیادی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و چاقی را کاهش می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در زیتون همچنین آسیب های ناشی از استرس اکسیداتیو را مهار می کنند و این خود کاهش خطر ابتلا به دیابت و کنترل موثرتر قند خون را به همراه دارد. کسانی که به طور منظم از روغن زیتون استفاده می ‌کنند، بیشتر تمایل به کاهش وزن دارند و به همین دلیل به ندرت می ‌بینید که این گونه از افراد به اضافه وزن دچار باشند. مطالعات علمی نیز تایید کرده است که این افراد از سطح بالای سروتین در بدن خود برخوردارند. سروتین نوعی هورمون است که در بدن انسان احساس سیری را تقویت می ‌کند بنابراین با مصرف زیتون می ‌توان به‌صورت روزانه تا 200 کالری کمتر انرژی وارد بدن کرد که این موجب کاهش اشتها و احساس سیری می‌ شود.

    مبارزه با عفونت ها: میوه زیتون و عصاره برگ زیتون در مبارزه با میکروب های خاص، ویروس ها و عفونت های قارچی کاربرد دارد.

    جلوگیری از پوکی استخوان: ترکیبات فنلی موجود در زیتون در پیشگیری از کاهش تراکم استخوان ها مفید است ضمن این که منجر به افزایش استحکام استخوان ها نیز می شود.

    مفید برای افراد مبتلا به آلرژی: خواص ضد التهابی زیتون باعث می ‌شود که حتی افراد مبتلا به آلرژی بتوانند از خواص زیتون بهره ببرند. عصاره زیتون به عنوان یک آنتی هیستامین در سطح سلولی عمل می ‌کند. به همین دلیل شما باید زیتون را به عنوان غذا ضد آلرژی در برنامه غذایی خود جای دهید. زیتون همچنین می‌تواند جریان خون را افزایش دهد و به کاهش اثرات بسیاری از بیماری ‌ها مانند آسم کمک کند.

    حفظ سلامت چشم: فقط یک فنجان روغن زیتون می ‌تواند 10 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه توصیه شده از ویتامین آ را برای شما فراهم کند. این ویتامین برای داشتن چشم‌ های سالم بسیار مهم است و بهبود دید در شب را فراهم می‌ کند. این ویتامین همچنین در برابر، لکه بینی چشم‌ ها، آب مروارید و زوال دید و دیگر بیماری ‌های چشمی مربوط به روند اجتناب ناپذیر پیری به عنوان یک دارو عمل می ‌کند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.