پیش تر یک مطالعه برگرفته از ژورنال obesity حاکی از آن بود که افزایش سهم کربوهیدرات روزانه در شام به کاهش وزن و بهبود فاکتورهای چربی خون و کاهش محیط دورکمر و کنترل گرسنگی کمک می کند. اکنون نیز در مطلبی در تبیان گفته شده است که کاهش کربوهیدرات ناهار به بهبود حافظه و تمرکز کمک می کند در حالیکه در هنگام شام می توان اکثر کربوهیدراتها را گنجاند.
و اما ارتباط میزان کربوهیدرات ناهار و شام با حافظه به شرح زیر بود:
ناهار سالم؟
برای ناهار از گلوسیدهای تصفیه شده دوری کنید. این گلوسیدها عبارتند از نان سفید، برنج سفید، پاستاها و همچنین سیبزمینی. برای ناهار مواد غذایی حاوی پروتئین مثل ماهی، مرغ و همچنین سبزیجات میل کنید. از دسرهای شیرین نیز بپرهیزید. اگر میپرسید چرا باید بگوییم که قندهای ساده و تصفیه شده به سرعت جذب خون میشوند و همین امر باعث میشود که دقت و تمرکز و همچنین عملکرد ذهنی افراد در بعد از ظهر کاهش یابد.
شام را چه کنیم؟
برای شام مصرف گلوسیدهای تصفیه شده آزاد است. جذب سریع این گلوسیدها باعث میشود که بدن به راحتی استراحت کند و استراحت کامل مغز برای عملکرد آن و افزایش قدرت تمرکز و یادگیری ضروری است.
منبع: تبیان