تاثیر لاغری بی رویه در باروری و ناباروری زنان

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #83420
    f.kashkalani
    مشارکت کننده

    مانطورکه چاقی ممکن است عارضه های مختلفی را در زنان ازجمله ایجاد تغییراتی در سیستم تولید مثل و تخمدان ها ایجاد کند و باعث ناباروری شود، کم خوری و عدم تامین نیازهای بدن به موادغذایی لازم نیز می تواند عامل ناباروری شود.

    دختران به عنوان سازندگان نسل های آینده از همان زمانی که خود جنین هستند، نیاز به تغذیه سالم دارند تا ساختار بدن آنها به درستی شکل گیرد و توانایی لازم را برای ایفای نقش در ایجاد نسلی سالم درجامعه به دست آورند.
    زنانی که بدون ذخایر غذایی لازم وارد دوران حاملگی می شوند، به ویژه در 3 ماهه اول بارداری نه تنها به سلامتی خود لطمات زیادی می زنند، بلکه جنین آنها نیز به دلیل عدم رسیدن مواد غذایی کافی با مشکلات زیادی روبه رو خواهد کرد.

    دکتر مظهری در این باره توضیح داد: مادرانی که توان لازم برای ورود به دوران بارداری را ندارند، در صورتی که باردار شوند و با مشکلات ناباروری مواجه نشوند، از همان ابتدا زمینه ایجاد نسل ضعیف تر را فراهم می سازند.

    وی با بیان اینکه در هر تولید مثل 50 درصد ژن ها از طرف مادر و 50 درصد از طرف پدر تامین می شود، گفت: اگر تخمک های مادر ضعیف باشد، حتی اگر پدر اسپرم سالم تولید کند، امکان دارد جنین تشکیل نشود و ناباروری رخ دهد.

    مظهری با بیان اینکه تغذیه و وزن متناسب با قد برای زنان بسیار با اهمیت تر از مردان است، افزود: علاوه بر اینکه 50 درصد ژن ها را مادر در اختیار نطفه قرار می دهد و ضعف در ژن ها می تواند نسلی ضعیف را به وجود آورد، اگر ژن قوی از طرف پدر به نطفه رسیده باشد، کمبودها و ضعف مادر مانع از این می شود که این ژن ها قابلیت های خود را بروز دهند.

    تغذیه خوب از نظر عموم مردم اینگونه تعبیر می شود که غذا رنگ، بو و طعم خوبی داشته باشد تا از خوردن آن لذت برده شود، اما این تنها ویژگی کوچکی از یک تغذیه سالم است؛ درصورتی که از طریق تغذیه باید نیاز روزانه میلیاردها سلول تشکیل دهنده بافت های بدن به 50 نوع ریزمغذی و 20 نوع متابولیت تامین شود.

    دکتر مظهری با بیان اینکه رژیم غذایی مناسب رژیمی است که متناسب، متعادل و متناوب باشد، گفت: همانطور که افراد از خصوصیات ژنتیکی خاصی برخوردار هستند، و سوخت و ساز بدن آنها با یکدیگر تفاوت دارد، باید از رژیم غذایی متفاوتی پیروی کنند.

    وی تاکید کرد که در رژیم های غذایی داده شده برای داشتن تناسب اندام باید به 13 نوع ویتامین، 16 ماده معدنی، 20 اسیدآمینه و آنتی اکسیدان ها توجه ویژه شود و هیچ یک از مواد هرم غذایی شامل شیر و لبنیات، نان و غلات، گوشت و پروتئین ها، سبزی ها، چربی ها و میوه ها حذف نشود.

    مظهری همچنین گفت: رژیمی که بدون بررسی توانمندی افراد توصیه شود، مضر است. بنابراین باید وضعیت خونی افراد با آزمایش خون به طور کامل بررسی تا بر اساس آن رژیم مناسب ارایه شود.

    به گفته رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران، از آنجایی که بین 55 تا 65 درصد کل انرژِی بدن از کربوهیدرات ها تامین می شود، در رژیم غذایی باید دریافت این ماده غذایی به صورت روزانه مورد توجه قرار گیرد.

    وی اظهار داشت: کربوهیدرات ها به ویژه کربوهیدرات های پیچیده علاوه بر تامین انرژی، دارای ریزمغذی های مورد نیاز بدن هستند؛ بنابراین حذف آنها از رژیم غذایی می تواند لطمات زیادی را به بدن وارد کند.

    به طور کلی باید گفت: افراد جامعه به ویژه زنان باید به این موضوع توجه داشته باشند که یک رژیم غذایی مناسب رژیمی نیست که آنها را سریع لاغر کند، بلکه رژیم مناسب رژیمی است که در دوران کاهش یا افزایش وزن عارضه ای برای آنها به وجود نیاورد.

    رژیم مناسب باید علاوه بر لذت بخش بودن، تمام نیازهای بدن از نظر تامین روزانه هرم غذایی، ریزمغذی ها، درشت مغذی ها و کربوهیدرات ها را تامین کند؛ بنابراین کاهش تدریجی مواد غذایی مورد مصرف روزانه و افزایش تدریجی فعالیت های بدنی می تواند به این امر کمک شایانی کند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.