-
نویسندهنوشتهها
-
۹ آذر، ۱۳۹۲ در ۰۸:۴۹ #80581ezamaniمشارکت کننده
[align=justify]متخصصان سلامت میگویند عوامل چاقی در بین افراد فراتر از بیتحرکی و پرخوری است اما با این حال مصرف مواد خوراکی ناسالم مانند مواد قندی و نداشتن فعالیت بدنی قطعات اصلی پازل چاقی هستند.
– یکی از مواد مهم چاقکننده در محیط زیست آفتکشها هستند. در مطالعات گذشته رابطه بین افزایش نرخ ابتلا به دیابت در کشاورزان با دستگاههای آفتکش مشاهده شده است و به نظر میآید که حتی مقادیر اندک مواد شیمیایی موجود در آفتکشها نیز عملکرد سالم هورمونها را مختل میسازد. آفتکشهای «ارگانوکلرین» که برای مدت زمان طولانی در مواد خوراکی باقی میمانند از عوامل مهم در افزایش نرخ چاقی هستند.
– علاوه بر آفتکشها مطالعات آزمایشگاهی نشان میهد که نوع ترکیب شیمیایی موسوم به «بیسفنول A» که بیشتر در تولید محصولات و کالاهای پلاستیکی مانند بطریها مانند بطری آب معدنی و قوطی کنسرو بکار میرود، سرعت تقسیمات سلولهای چربی را افزایش میدهد، عملکرد پانکراس را مختل میکند، منجر به بروز مقاومت انسولینی میشود و در نهایت نیز مشکل چاقی را تشدید میکند.
– علاوه بر آفتکشها و بیسفنول A، مواد آرایشی و بهداشتی مانند شامپوها نیز حاوی ترکیبات مصنوعی دیگر موسوم به «فتالاتها» هستند که این مواد هم به نوبه خود مختلکننده فعالیتهای هورمونی بدن هستند و تاثیر چشمگیر در تشدید فرآیند چاقی دارد.
– از سوی دیگر نوعی مواد شیمیایی موجود در پلاستیکهای «وینیل کلراید» موسوم به «ارگانوتینها» از جمله ترکیباتی هستند که در محیط زیست باقی میمانند و از دیگر عوامل چاقکننده مهم محسوب میشوند.
– متخصصان همچنین تاکید دارند دانه سویا نیز هرچند سطح چربی پایینی دارد اما خواص استروژنی آن شناخته شده است. آزمایشها نشان میدهد کودکانی که به مصرف سویا تمایل دارند بیشتر مستعد چاقی هستند.[/align]
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.