تابستان گرم با عرقیات خنک

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #83892
    f.kashkalani
    مشارکت کننده

    تخم شربتی در حقیقت دانه گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعاب دار این دانه ها آب جذب کرده و برای رفع عطش در طولانی مدت (روزه داری) بسیار مفید هستند. عرقیات با طبیعت گرم و سرد از عرقیات با طبیعت گرم می توان به گلاب، بهارنارنج، آویشن، عرق نعناع، عرق پونه، عرق چهل گیاه، عرق بادرنجبویه، عرق بومادران، عرق شوید، عرق کاکوتی، عرق گزنه، عرق نسترن و عرق رازیانه اشاره نمود. عرقیات سرد هم شامل عرق کاسنی، عرق شاتره و عرق خارشتر و عرق بید هستند. معمولا خاصیت عرقیات گیاهی که طبیعت گرم دارند زودتر از بین می رود و معمولا تاریخ مصرف آن ها یک ساله است. بعضی از انواع عرقیات طعم فوق العاده تلخی دارند و خوردن آن ها به ویژه برای کودکان سخت است (مثل کاسنی، نعناع و بید)، لذا می توان آن ها را با نبات، عسل یا کمی آب میوه مخلوط نمود. این عمل، خاصیت آن ها را کاهش نمی دهد. شربت عرقیات تهیه شربت عرقیات آسان است. یک دوم پارچ را از عرق پر کرده و بقیه را آب و شکر اضافه کنید. اگر مایل باشید می توانید خاکشیر یا تخم شربتی را با هر یک از این عرقیات میل کنید. شربت بیدمشک یکی از پر طرفدارترین نوشیدنی ها است، چون خوردن آب سرد و میوه های تابستانی معده را حساس می کند و باعث بروز سردرد در افراد کم خون می شود، اما عرق بیدمشک درست برای همین موضوع آفریده شده است، زیرا این عرق تقویت کننده قلب و معده، خون ساز و ضد سردرد است. از عرقیات با طبیعت گرم می توان به گلاب، بهارنارنج، آویشن، عرق نعناع، عرق پونه، عرق چهل گیاه، عرق بادرنجبویه، عرق بومادران، عرق شوید، عرق کاکوتی، عرق گزنه، عرق نسترن و عرق رازیانه اشاره نمود اگر خیلی گرمایی هستید و زیاد بیرون منزل و در آفتاب کار می کنید حتما یک لیوان شربت عرق شاتره بنوشید. شاتره اثر بسیار قوی ضدعطش و گرمازدگی دارد، خون را تصفیه می کند و صفرابر است. در تابستان به علت مصرف زیاد هندوانه و میوه بهتر است برای جلوگیری از نفخ و معده درد، عرق نعناع مصرف شود. شربت بهار نارنج هم برای افرادی که مشاغل پراسترس دارند و گرمای تابستان آن ها را عصبی می کند، بسیار مناسب است. از موارد مهم دیگری که در تابستان مصرف آن ها توصیه می شود، می توان به شربت سکنجبین، خاکشیر، تخم شربتی، به لیمو و … اشاره نمود. زکریای رازی گفته است نوشیدن شربت سکنجبین منافع بسیار دارد. یکی از منافع سکنجبین آن است که چون آن را با یخ خنک کرده و بنوشند، صفرا را می برد و از التهاب حرارت معده می کاهد و بلغم معده و روده را خارج می کند. اگر سکنجبین را با ریشه و تخم کاسنی مخلوط کرده و کمی گلاب به آن اضافه کنند، نوشابه ای پر سود می شود. به خصوص برای کسانی که دچار گرفتگی معده شده اند و یا نفخ دارند بسیار مفید است (برای مبتلایان به زخم معده و روده مضر است). برای رفع گرمازدگی بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمی شکر به صورت خنک میل کنید. همچنین خوردن مواد سرد و تر مثل تخم خیار، کدو، هندوانه، خربزه، خاکشیر، هندوانه و… مفید است ولی بهترین دارو برای رفع گرمازدگی دم کرده عناب و زرشک است که می توان آن را با کمی شکر میل کرد. عرقیات سرد هم شامل عرق کاسنی، عرق شاتره و عرق خارشتر و عرق بید هستند خاکشیر یخ زده و شربت آب لیمو برای جلوگیری از گرمازدگی مفید است، البته باید توجه داشت برای جلوگیری از اسهال، خاکشیر باید به شکل یخ زده یا همراه خرده یخ مصرف شود. در غیر این صورت ملین و اسهال آور است. با توجه به آلودگی هوا مصرف آب لیمو هم به خاطر داشتن ویتامین c توصیه می شود. بهتر است هر روز یا یک روز در میان یک عدد لیمو در آب مصرفی استفاده شود. تخم شربتی در حقیقت دانه گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعاب دار این دانه ها آب جذب کرده و برای رفع عطش در طولانی مدت (روزه داری) بسیار مفید هستند. به لیمو هم به صورت درختچه ای است که از برگ آن استفاده می شود. همچنین ادرارآور و رفع کننده سرگیجه بوده و کاربرد فراوانی دارد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.