بیماری هایی که با مصرف زیاد نمک می آید

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #87882
    e.amini
    مشارکت کننده

    نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و سازمواد غذایی در بدن، انتقال پیام‌های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است اما مصرف آن مرز باریکی بین سلامتی و بیماری دارد.

    این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. به طور مثال در هنگام اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.براساس استاندارد‌های سازمان جهانی بهداشت، حد پایین تعیین شده برای مصرف نمک 2گرم و حد بالای آن 5گرم در روز است.

    ایران یکی از پر مصرف‌ترین کشورهاست که میانگین روزانه مصرف نمک مردمانش 3برابر استاندارد جهانی است.. در ایران مصرف نمک تابع الگوهای غلط تغذیه است متاسفانه از کودکی ذائقه ما ایرانیان را با شوری و ترشی عادت می­دهند و ما حتی در مصرف میوه­هایی مثل خیار و مرکبات از نمک استفاده می کنیم. .۷۰ درصد نمک دریافتی بدن ما از خوراکی های بسته بندی شده یا فرآوری شده به دست می آید.

    عوارض مرتبط با نمک شامل:

    فشارخون بالا: مصرف زیاد نمک می تواند خطرات بیشماری را برای بدن داشته باشد. این خطرات در افرادی که فشار خون بالایی دارند، به مراتب بیشتر است مصرف نمک زیاد در غذا باعث تغییر برنامه ریزی مغز می گردد و این امر درتداخل با یک مکانیزم دفاعی طبیعی قرار دارد که بطور طبیعی از افزایش فشار خون جلوگیری می کند شود..کاهش مصرف نمک، فوراً باعث کاهش فشارخون بالا می شود و اگر همیشه به مقدار کم نمک مصرف کنید، با افزایش سن دچار فشار خون بالا نخواهید شد سکته قلبی:مقدار مصرف نمک با میزان شیوع سکته قلبی در جامعه مرتبط است. علاوه بر اینکه نمک باعث افزایش فشارخون می شود، به نظر می رسد به طور مستقیم و بدون اینکه اثری بر فشار خون داشته باشد، باعث سکته قلبی می شود

    پوکی استخوان: نمک زیاد، کلسیم را از استخوان ها می گیرد و باعث دفع آن از ادرار می شود. به همین دلیل باعث نازک شدن استخوان می شود. در نتیجه با افزایش سن، استخوان­ها به راحتی می­شکنند. هم اکنون توصیه می شود برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک بایستی کاهش یابد .سرطان معده:کاهش مصرف نمک، خطر شیوع سرطان معده را کاهش می دهد .با مقایسه کشورهای مختلف در جهان، ارتباط نزدیکی بین مقدار مصرف نمک و تعداد افراد مبتلا به سرطان معده وجود دارد .آسم:مصرف نمک زیاد، شرایط آسم را تشدید می کند، یعنی اگر مستعد ابتلا به آسم هستید، به طور غیرمستقیم، بیماری شما را وخیم­تر می کند. بعضی تحقیقات، نشان داده که کاهش مصرف نمک، همراه با سایر عوامل درمانی آسم، در بهبود این بیماری مؤثر و مفید است.

    بیماریهای سیستم ایمنی: نمک فقط دشمن قلبتان نیست، ام.اس، دیابت نوع1 و دیگر بیماری‌های خودایمنی را هم تقویت می کند. نمک ممکن است در ايجاد بيماري‌هاي خودايمني مانند ام‌اس و ديابت نوع يک در افراد مستعد از لحاظ ژنتيکي نقش داشته باشد که پيش از اين شناخته شده نبود پژوهشگران به تازگی فهمیدند که دریافت نمک زیاد در سیگاری ها باعث دو چندان شدن ابتلا به روماتوئید آرتریت می شود. پژوهش این تحقیق دیدگاه جدیدی را درباره دلیل مبتلا شدن افراد سیگاری به بیماری روماتوئید آرتریت بوجود می آورد یافته های مطالعات پیشین نشان داد که دریافت میوه ها و سبزیجات می تواند موجب کاهش خطر ابتلا به روماتوئید آرتریت شود، در حالی که دریافت پروتئین، گوشت قرمز، ماهی با چربی متوسط می تواند موجب افزایش خطر ابتلا به روماتوئید آرتریت شود. یکی از دلایل در این زمینه می تواند محتوای بالای سدیم این فرآورده ها باشدبیماری کلیوی:بررسی­ها نشان داده است، مصرف زیاد نمک در شرایط غیرطبیعی، اثرات مضری بر کلیه ها دارد .

    ورم اندامها:مصرف نمک زیاد، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می شود. کاهش مصرف نمک دراین شرایط، حدوددو لیتر از مایعات بدن را کاهش می دهد. بسیاری از خانم هایی که دچار ورم قوزک پا، ادم و تنگ شدن انگشتر در دستشان هستند، با کاهش مصرف نمک در غذای خود، ورم آنها کاهش می یابد همچنین تو صیه می شود که به نوزادان به خصوص تا 4 ماهگی)، غذای پُر نمک ندهید، زیرا در بدنشان در شرایط حادچون نمی تواندسدیم اضافی خارج شود به مرگ نو زاد می انجامد.

    توصیه های غذایی

    هرگز به غذای خود نمک اضافه نکنید، چه در هنگام پخت غذا و چه بر سر سفره .سایر اشکال نمک مثل سنگ نمک، نمک دریا و افزودنی های پرنمک مثل سس گوجه ، شور ، ترشی و … نباید مصرف شوند .به منظور خوش طعم شدن غذا از سایر ادویه ها و طعم دهنده استفاده کنید. نظیر فلفل، سیر، جعفری، کرفس، پیاز، آب لیموترش و پودر کاری.برچسب های مواد غذایی را حتما بخوانید تا از میزان نمک موجود در آنها مطلع شوید.

    منبع: سلامت نیوز

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.