بهترین و بدترین مواد غذایی برای مفاصل

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78037
    pahlevani
    مشارکت کننده

    بیماری آرتروز انواع مختلفی دارد؛ اما برخی از نشانه‌ها و علائم در همه انواع این بیماری مشترک هستند؛ از جمله علائم مشترک انواع آرتروز می‌توان التهاب، سفتی، خشكی و درد در مفاصل نام برد.بهترین و هوشمندانه‌ترین اقدام برای بهبود آرتروز، توجه به رژیم غذایی و ایجاد تغییراتی در برنامه غذایی است. برای کاهش درد و نرم شدن مفاصل باید از برخی مواد غذایی و مكمل‌های خاص بیشتر استفاده كنید و از مصرف برخی مواد غذایی نیز بپرهیزید. این غذاها عبارتند از:
    میگو:
    میگو حاوی مقدار زیادی گلوكزآمین است و گلوكزآمین ماده‌ای مناسب برای كاهش التهاب مفاصل می‌باشد. در ضمن میگو مقدار زیادی سلنیوم داشته و چربی اندكی دارد.
    سالمون:
    اگر از خوردن میگو امتناع می‌‌كنید و طعم آن را دوست ندارید، می‌توانید غذای دریایی دیگری را انتخاب كنید. سالمون بهترین منبع تأمین اسیدهای چرب امگا3 است و این اسیدهای چرب در تعدیل وزن بدن، سلامت قلب و البته بهبود سلامتی مفاصل تأثیر بسزایی دارد. چربی موجود در سالمون نه تنها به علت سرشار بودن از اسید چرب امگا 3 فوق‌العاده است، بلكه به خاطر نسبت بالای اسید چرب امگا 3 به امگا 6 در آن و محتوی پایین چربی‌های اشباع‌شده، حائز اهمیت‌‌ است.
    بادام:
    اگر واقعاً درصدد یافتن راهی برای افزایش سلامت مفاصل‌تان هستید، بهتر است حتماً بادام مصرف كنید. بادام نیز حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است، (همانند سالمون) و از سوی دیگر منبع غنی ویتامین E و منگنز نیز می‌باشد. دریافت بیشتر منگنز در رژیم غذایی به افزایش تولید گلوكزآمین در بدن منجر می‌شود. شما حتی می‌توانید برای بهره بردن از خواص بادام زمینی و بادام، كره بادام‌زمینی و كره بادام را نیز در رژیم غذایی خود بگنجانید.
    آناناس:
    این میوه گرمسیری از گذشته دور تا به حال برای بهبود سریع‌تر زخم‌ها و جراحات مورد استفاده قرار گرفته است؛ زیرا حاوی ماده‌ای به نام «بروملین» است و بروملین تأثیر زیادی در بهبود زخم‌ها دارد. بروملین خاصیت ضدالتهابی نیز داشته و به طور كلی خاصیت دارویی دارد؛ دارویی كه التهاب مفاصل را كاهش می‌دهد و روند بهبود جراحات را تسریع می‌كند.
    روغن زیتون كاملا طبیعی:
    از آنجایی كه روغن زیتون بكر در مرحله نخست فشردن زیتون به دست می‌آید، خواص آنتی‌اكسیدانی فراوانی دارد و این آنتی‌اكسیدان‌ها با رادیكال‌های آزاد مقابله می‌كنند. رادیكال‌های آزاد باعث افزایش التهابات و درد مفاصل می‌شوند. روغن زیتون یك چاشنی مناسب است و می‌توان از آن برای مزه‌دار کردن سالاد و انواع سبزیجات پخته نیز استفاده كرد.
    فلفل:
    تمام فلفل‌ها حاوی ویتامین A، C و K هستند؛ اما فلفل قرمز بهترین آنهاست؛ چرا كه به طور طبیعی با درد مفاصل مقابله می‌كند. آنتی‌اكسیدان‌های موجود در فلفل، از آسیب‌دیدگی سلول‌ها در اثر پیری و افزایش سن، و نیز بیماری‌ و سرطان جلوگیری می‌كنند. در ضمن فلفل قرمز باعث كاهش التهاب مفاصل می‌شود. فلفل‌ها حاوی فیبر بالا هستند و به كنترل وزن بدن نیز كمك می‌كنند.
    موز:
    اگر می‌‌خواهید با كاهش وزن، سلامت بیشتری به مفاصل خود ببخشید، از موز کمک بگیرید. موز یكی از بهترین منابع طبیعی برای تأمین پتاسیم مورد نیاز بدن است و بخوبی به شما احساس سیری می‌دهد.
    آووكادو:
    آووكادو برای سلامت مفاصل بسیار مفید است. در واقع آووكادو مغذی‌ترین میوه دنیا محسوب می‌شود؛ زیرا سرشار از آنتی‌اكسیدان‌هاست و با سرطان، بیماری‌های قلبی، آرتروز و حتی آب مروارید مبارزه می‌كند.
    زردچوبه:
    چاشنی فوق‌العاده از طبیعت؛ رنگ آن نارنجی است و معمولاً در تمام غذاهای ایرانی و هندی یافت می‌شود. زردچوبه خاصیت ضدالتهابی دارد و می‌تواند با آرتروز مقابله كند. این چاشنی حاوی موادی است كه از سرطان جلوگیری می‌كنند و مصرف آنها باعث بهبود روحیه و خلق و خو نیز می‌شود.
    زنجبیل:
    شاید تا به حال نمی‌دانستید، ولی چای زنجبیلی و غذاهای حاوی زنجبیل، به سلامت مفاصل كمك می‌كند. چرا که زنجبیـل می‌توانـد مانـع از تولیـد پروستاگلاندین‌ها شود. پروستاگلاندین‌ها موادی هستند كه باعث التهاب رگ‌های خونی و مفاصل می‌شوند. تنها یك قاشق چایخوری زنجبیل در چای می‌تواند درد مفاصل را كاهش دهد.

    بدترین غذاها برای سلامت مفاصل:
    گوشت قرمز:
    همه ما کباب کوبیده و کباب برگ را دوست داریم، اما اغلب نمی‌دانیم كه این غذاها می‌توانند به مفاصل آسیب برسانند و باعث بروز درد شوند. مصرف گوشت قرمز به مقدار زیاد می‌تواند به التهاب مفاصل منجر شود. سایر گوشت‌ها و مصرف بیش از حد منابع پروتئین حیوانی نیز همین تأثیر را دارد.
    محصولات لبنی:
    پروتئین موجود در محصولات لبنی در برخی افراد می‌تواند باعث درد مفاصل ‌شود. اگر شما نیز مشاهده کر‌دید كه با مصرف محصولات لبنی درد مفاصل‌تان افزایش می‌یابد، سعی كنید برای مدتی آنها را از برنامه غذاییتان حذف کرده و از شیر سویا و یا سایر جایگزین‌ها استفاده كنید.
    چربی‌های اشباع‌شده:
    چربی‌های اشباع‌شده عامل اصلی افزایش وزن هستند و باعث ایجاد التهاب می‌شوند. مصرف چربی‌های اشباع‌شده برای كسانی كه از درد مفاصل رنج می‌برند، انتخاب نادرستی است. كره، پنیر، گوشت‌های چرب و تمام موادی كه حاوی چربی‌های اشباع‌شده فراوان هستند، باعث افزایش كلسترول خون و خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شوند. آشنایی با انواع چربی‌ها و مضرات آنها به شما كمك می‌كند تا بدانید در شرایطی كه دارید، چه موادغذایی را بهتر است مصرف كنید.
    كافئین:
    شاید نوشیدن یك فنجان قهوه هر روز صبح شما را سرحال كند؛ اما زیاده‌روی در مصرف آن اثرات منفی به همراه دارد و یكی از آسیب‌های ناشی از آن درد مفاصل است. در ضمن كافئین موجود در قهوه باعث از بین رفتن اثر داروهای دیگر می‌شود. كافئین علاوه بر قهوه در نوشابه، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، شكلات و كاكائو نیز وجود دارد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.