با کودکی که شیر و گوشت نمی خورد چه کنیم؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74123
    e.amini
    مشارکت کننده

    میزان نیاز به گروه شیر و لبنیات در سنین مدرســه 2 تا 3 واحد است. اگر دانش‌آموز علاقه‌ای به خوردن شیر ساده ندارد می‌توان شیر طعم‌دار را به او توصیه کرد. مثلا” مقدار کمی پودر کاکائو (در حد یک قاشق مربا‌خوری در یک لیوان شیر و یا عسل) به شیر اضافه نمود تا طعم آن تغییر کند. البته مقدار زیاد کاکائو به علت داشتن اگزالات از جذب کلسیم شیر جلوگیری می‌کند.مخلوط کردن شیر با عسل و مقدار کمی زعفران نیز در اغلب موارد با استفبال روبرو می شود.

    همچنین می‌توان شیر را در قالب غذاهایی مثل فرنی و شیر برنج به کودکان داد و یا از فرآورده‌های شیر مانند ماست، پنیر و کشک در وعده صبحانه، ناهار و شام یا بستنی در میان وعده استفاده کرد. باید توجه داشت که افراط بیش از حد در خوردن شیر نیز به این دلیل که جایگزین سایر غذاهای اصلی می‌شود، کودک را در معرض خطر کمبود‌های تغذیه‌ای بخصوص کمبود آهن قرار می‌دهد.

    برخی از کودکان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع می‌ورزند در حالی که مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با کیفیت خوب، آهن و روی حائز اهمیت است. لازم است به مادران توصیه شود در غذاهایی که مورد علاقه کودک است از گوشت چرخ شده استفاده کنند مانند ماکارونی ، کتلت، همبرگر و کباب که در منزل تهیه می‌شوند.

    معمولا کودکان در این سنین تمایلی به مصرف سبزی‌های تازه ندارند.در این مورد نیز می توان سبزی‌های خام مثل هویج، گوجه‌فرنگی، کاهو، گل کلم و سبزی‌های پخته مثل چغندر پخته (لبو)، نخود‌فرنگی، لوبیا سبز و کدو حلوایی را به عنوان میان وعده به کودکان بدهند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.