اگر نمک زیاد مصرف کنید طاس می شوید

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77953
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات در بدن است. در حال حاضر مصرف نمک که خصوصا”‌در غذاهای آماده به میزان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد در کشور ما بالا است. توصیه می شود روزانه حداکثر 5 گرم نمک ( کمتر از یک قاشق چایخوری) مصرف شود. درحال حاضر مصرف نمک در کشور ما در حدود 10 گرم در روز است واین یکی از دلایل مهم بروز فشار خون بالا می باشد.

    مصــرف زیــاد نمک و غذاهای شور، یکی از عوامل موثر در افزایش فشارخون و بروز بیماری های قلبی و عروقی است. در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه ها هم سالم و دارای عملکرد خوب باشند نمک مازاد بر نـیـاز بدن به راحتی از راه کلیه ها و از طریق ادرار دفع می شود اما در صورت اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع نمک اضافی بدن، نمک مصرفی اضافی موجب تجمع آب در بدن می شود که نتیجه آن، ورم عمومی و یا در قسمت هایی از بدن خواهد بود.
    برای ساخته شدن اسید معده هم نمک لازم است. وقتی اسید معده کم شود هضم غذا به خوبی صورت نمی گیرد. همچنین میکروب های مضر در معده و سیستم گوارش رشد می کند. حتی در بسیاری از دستورات اسلامی بر مصرف مقدار خیلی کم نمک در افراد کاملا” سالم قبل و بعد از غذا تاکید شده است. نمک می تواند موجب افزایش ترشحات بزاق دهان و شیره های گوارشی شود و در نتیجه به هضم بهتر غذا به ویژه مواد نشاسته ای کمک کند.

    اما توصیه می شود:
    هنگام طبخ غذا از مقدار نمک کمتری استفاده کنید.و سرسفره از نمکدان استفاده نکنید. غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، به همین دلیل بهتر است مصرف این گونه مواد غذایی را محدود کنید. همچنین برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و … استفاده کنید.مصرف غذاهای شور مثل آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس را کاهش دهید.باید توجه داشت جوش شیرین که برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار می رود دارای مقدار زیادی سدیم است. بنابراین در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند مصرف جوش شیرین هم باید بسیار محدود شده یا قطع شود.

    پژوهش ها نشان داده است بین مصرف زیاد نمک با طاسی سر، بدخوابی و بی خوابی ارتباط وجود دارد.

    باید از نمک تصفیه یددار استفاده کنید. نگهداری وذخیره نمودن نمک یددار به مدت طولانی (بیش از یکسال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه ای رنگی نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا یــد آن تا حد امکان حفظ شود.
    اخیرا تبلیغات زیادی برای مصرف نمک دریا می شود. وجود ناخالصی ها در این نوع نمک در افرادی که سابقه بیماریهای گوارشی، کلیوی و کبدی دارند، خطرناک است و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی ممانعت از جذب آهن می شود.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.