ارزش غذایی بامیه

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #68183
    araghi
    مشارکت کننده

    ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته:

    25كالری دارد؛ پس كم كالری است.

    2 گرم فیبر دارد؛ منبع خوبی از فیبر است.

    460 واحد ویتامینA دارد؛ منبع خوبی از ویتامینA است.

    130 میلی گرم ویتامینC دارد.

    50 میلی گرم كلسیم دارد؛ منبع خوب كلسیم كه ضد پوكی استخوان است.

    256میلی گرم پتاسیم دارد؛ كه ضد فشار خون است.

    اثرات مواد مغذی موجود در بامیه بر سلامتی بدن:

    1) فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون كمك می كند؛ بدین ترتیب كه سرعت جذب قند را كاهش می دهد، پس برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

    2) موسیلاژ(یك نوع فیبر) موجود در بامیه به كلسترول غذا متصل شده و جذب آنرا كاهش می دهد. همچنین باعث دفع سموم از بدن می شود. اثر بامیه دركاهش كلسترول خون، یكی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است زیرا مثل داروهای كاهنده كلسترول اثرات جانبی ندارد.

    3) بسیاری از متخصصان معتقدند كه بیشتر بیماری ها از روده شروع می شوند. فیبر موجود در بامیه با جذب آب كافی، از بروز یبوست جلوگیری كرده و ابتلا به بیماری هایی چون بواسیر و دیورتیكولیت* را بشدت كاهش می دهد.

    معمولاً برای افزایش حجم مدفوع و رفع یبوست،مصرف سبوس گندم توصیه می شود كه امكان دارد دیواره روده را حساس كند. ولی موسیلاژ موجود در بامیه روده را نرم كرده و خروج مدفوع را آسان می سازد.

    4) اسید فولیك باعث كاهش هموسیستئین خون می شود كه این ماده رگهای خونی را مسدود می كند. ویتامینC نیز یكی از آنتی اكسیدان های مهم می باشد. در مجموع به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماری های قلبی نیز می شود.

    5) برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی آن، باید آن را خیلی كم بپزید یعنی با حرارت كم یا با بخار ملایم پخته شود. بعضی افراد بامیه را خام مصرف می كنند. ولی اگر خواستید آن را سرخ كنید، از مقدار كمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ كردن آن استفاده كنید.

    * دیورتیكولیت : التهاب دیورتیكول ها( كیسه های گرد فتق مانند در دیواره مخاط روده بزرگ) است كه در اثر تجمع باكتری ها و سایر محرك های داخل دیورتیكول ها ایجاد می شود و باعث درد، نفخ، تهوع، یبوست، اسهال و تب می شود.

    #97958
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    جوشانده این گیاه، به ویژه برای افراد مبتلا به سوزاک، خاصیت درمان کننده دارد. دانه ها و میوه بامیه دارای لعابی است که وقتی آب به آن می خورد یا پخته می شود، مشخص شده و لعاب آن، خاصیت نرم کنندگی زیادی دارد. بامیه تقویت کننده معده بوده و تا حد زیادی خاصیت ضد یبوست دارد اما پس از مصرف، مقداری سوءهضم ایجاد می کند؛ یعنی فرد پس از مصرف احساس دل درد دارد که در برخی افراد به دلیل ناسازگاری طبع شان با این گیاه، این دل درد شدیدتر است. لعاب میوه و دانه بامیه تحریک کننده دستگاه گوارشی نیز بوده و رفع کننده التهاب است اما توصیه شده در بیماران مبتلا به برونشیت، بامیه مصرف نشود.
    خیلی ها در بحث خواص بامیه، دلیل لیزی آن را جویا می شوند. در این باره باید گفت که لیز شدن بامیه به دلیل دانه های بامیه است که روی آنها لایه ای لعاب دار وجود دارد. دلیل ایجاد تمامی لعاب ها این است که یک ماده قندی سنگین به محض مجاورت با آب، چند برابر وزن خود آب را جذب کرده و به شکل ژله درمی آید و لزج می شود. در صورتی که دانه داخل بامیه را درآورده و قبل از پختن دور بریزیم، دیگر بامیه لزج نمی شود. در رابطه با بهترین شیوه پخت نیز توصیه می کنم بامیه هایی را انتخاب کنید که خیلی سفت و رسیده نباشند. رسیده بودن بامیه سبب سفت شدن جداره و سخت شدن هضم آن می شود. حین خرید نیز بهتر است بامیه های کوچک، نازک و نرم تر را انتخاب کنید و مانند غذاهای معمولی، به ویژه آنکه داخل بامیه برخی رشته و الیاف گیاهی وجود دارد، خوب آنها را بپزید تا هضم شان راحت تر شود؛ زیرا میزان فیبر بامیه در مقایسه با سایر سبزیجات قابل ملاحظه است.

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.