آیا این سبزی‌های سحرآمیز را می شناسید؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71673
    s.farzi
    مشارکت کننده

    متخصصان تغذیه توصیه می‌كنند 2 تا 3 واحد ازاین سبزی ها را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
    حتما می‌پرسید هر واحد این سبزی‌ها معادل چیست؟
    در پاسخ باید بگوییم كه در صورت خردكردن سبزی‌های خام یك لیوان آنها، یك واحد و البته نصف لیوان پخته، پوره یا آب آنها نیز یك واحد محسوب می‌شود.
    فلفل دلمه‌ای
    در صورتی كه نوع رنگی این سبزی‌ به مصرف برسد بتاكاروتن فراوانی دریافت خواهد شد. همچنین فلفل دلمه‌ای منبع عالی ویتامین C است به طوری كه با خوردن 100 گرم از آن 140 میلی‌گرم از این ویتامین دریافت خواهد شد.

    پیاز
    پیاز سرشار از كوئرستین تركیبی در خانواده فلاونویید‌هاست كه خاصیت آنتی‌اكسیدانی دارد. به این دلیل دریافت آن از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌كند و احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها به خصوص سرطان مثانه در سیگاری‌ها را به حداقل می‌رساند.

    گل كلم
    گل كلم منبع خوبی از پتاسیم است پس چه بهتر كه فشارخونی‌ها به آن توجه بیشتری كنند. به علاوه اسید فولیك نیز دارد بنابراین كسانی كه سابقه بیماری قلبی دارند بهتر است گل كلم بیشتری بخورند.

    سیر
    سیر، منبع پتاسیم است به طوری كه با خوردن 100گرم از آن 620 میلی گرم از این ماده معدنی دریافت می‌شود. علاوه بر این سیر منبع سلنیوم و روی است به همین دلیل به سیر خاصیت ضدباكتریایی و ضدویروسی را نسبت می‌دهند.

    مارچوبه
    یادتان باشد كه خوردن 5 ساقه مارچوبه، تامین‌كننده نیاز روزانه به اسید فولیك است پس خانم‌هایی كه قصد باردارشدن دارند بهتر است آن را در سبد روزانه‌شان بگنجانند. در ضمن، مارچوبه تركیب‌هایی دارد كه از بروز نفخ در بدن جلوگیری می‌كند بنابراین اگر زیاد نفخ می‌كنید بهتر است مارچوبه را در برنامه غذایی روزانه‌تان بگنجانید.

    كلم بروكلی
    در خانواده كلم‌ها، بروكلی بیشترین مقدار آهن گیاهی را دارد و چون این سبزی دارای ویتامین C و بتاكاروتن نیز هست، جذب آهن موجود در آن نیز بیشتر می‌شود پس به كسانی كه كم‌خونی دارند توصیه می‌شود بروكلی بخورند.

    كلم بروكسل
    در میان كلم‌ها بیشترین مقدار ویتامین C، اسیدفولیك و پتاسیم در این سبزی یافت می‌شود بنابراین به منظور تقویت سیستم دفاعی بدن، كاهش فشار خون بالا و البته پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی توصیه می‌شود كه این سبزی در سهم روزانه سبزیجات به چشم بخورد.

    هویج
    هویج فیبر بسیاری دارد پس آنهایی كه یبوست دارند باید آن را در برنامه غذایی روزانه‌شان بگنجانند. ماده مغذی دیگری كه در هویج یافت می‌شود، بتاكاروتن است كه البته مقدارش بیش از مقدار موجود در سایر مواد مغذی است.

    كلم قرمز
    رنگ ارغوانی این سبزی به وجود لیكوپن برمی‌گردد كه خاصیت آنتی‌اكسیدانی قوی دارد و یك ماده مغذی ضد پیری است. البته كلم قرمز منبع مناسبی از پتاسیم نیز هست بنابراین كسانی كه فشار خون بالایی دارند، بهتر است كه آن را در رژیم روزانه خود قرار دهند.

    گوجه فرنگی
    این ماده غذایی منبع ویتامین C، بتاكاروتن و لیكوپن است، آنتی‌اكسیدان‌هایی قوی كه از بروز سرطان، بیماری‌های قلبی و سكته جلوگیری می‌كنند. پس اگر هدفتان داشتن سیستم دفاعی قوی است چه بهتر كه گوجه فرنگی بیشتر بخورید.

    خیار
    خیار، آب فراوانی دارد بنابراین در روزهای گرم خوردن آن توصیه می‌شود. منبع ویتامین K و پتاسیم است بنابراین كسانی كه به خونریزی‌های طولانی مدت دچار می‌شوند یا از فشار خون رنج می‌برند، بهتر است كه آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.