وقتی برنجی رو آبکش یا کته میکنید، خطر خمیر شدن، غذاتون رو تهدید میکنه. ممکنه همه راهها رو برای رفع این خطر درست رفته باشید، مثلا آب رو به اندازه ریخته باشید، برنج رو به موقع آبکش کرده باشید و همه چی به نظر خوب برسه اما موقع کشیدن غذا ببینید برنجتون مثل کته رشتی خمیر و بهم چسبیده است.
این اتفاق وقتی میافته که بخار آب برنج در حال دم کشیدن به در قابلمه میخورده و به شکل قطرات آب داخل برنج برمیگرده. چون برنج زودتر از خورش آماده میشه، ممکنه چند دقیقه این آب بازی ادامه پیدا کنه و برنج فرصت پیدا میکنه که تبدیل به یه توده بهم چسبیده بشه.
اگه برنج رو تو پلوپز تا تو قابلمه بدون دمکنی درست میکنید، بعد از پختن برنج یا درش رو بردارید، یا اگه میخواهید همچنان داغ و دونهدونه بمونه، روی در قابلمه یه دمکنی نخی یا حولهای تمیز بذارید. پارچه ذرات بخار آب رو جذب میکنه و مانع ریختن این قطرههای ویرانگر روی برنجا میشه.