بازكننده سينوس
كاپسايسين سبب باز شدن عروق بيني و سينوسها ميگردد و جريان خون را در سينوس افزايش داده و سبب رفع التهاب آن ميگردد.
بهبود برونشیت
غذاي تند تعريق را زياد كرده و سبب سرفه و خروج موكوس بد از طريق سرفه ميگردد، دماي بالاي غذاهاي دارای ادويه تند باعث باز شدن لولههاي برونش گردیده و سبب بهبود سرماخوردگي ميگردد.
تقويت حافظه
تحقيقات اخير در استراليا نشان داده است افرادي كه در هفته حداقل يكبار غذاي ادويهدار و تند مخصوصاً دانه خردل استفاده ميكنند از تحليل سلولهاي مغزي جلوگيري كرده و سيستم اعصاب قويتري دارا هستند و در ميانسالي از ابتلا به آلزايمر در امان هستند (يكي از دلايل آن وجود ويتامينهاي گروه B مخصوصا ويتامين B1 ميباشد).
افزايش متابوليسم و لاغري
تمامي ادويهجات تند اعم از كاري و فلفل قرمز سبب تحريك تيروئيد و افزايش ضربان قلب شده و متابوليسم را بالا برده و سبب چربيسوزي و كاهش وزن ميگردند.
رفع التهاب
كاپسايسين در انواع فلفل با دارا بودن خاصيت ضدالتهابي سبب كاهش درد، مخصوصاً درد عضلات و مفاصل ميگردد.
باز شدن عروق
ادويهجات تند، سير و پياز سبب افزايش نيترات خون و باز شدن عروق ميگردد، فشار خون را كاهش داده و رسوبات داخل عروق را از بين ميبرد و براي قلب و عروق بسيار مفيد ميباشد.
ضدسرطان
غذاهاي تند داراي آنتياكسيدان هستند و با راديكالهاي آزاد كه سبب بروز سرطان ميگردند مبارزه كرده و از پخش شدن سرطان جلوگيري ميكنند. در تحقيقات اخير ثابت شده است غذاهای تند رشد انواع تومور را كاهش ميدهد.