فواید گیاهخواری
به غیر از ملاحظات مربوط به سلامتی، مردم به دلایل مختلفی گیاهخوار میشوند. تولید غذاهای گیاهی از نظر محیط زیستی پایدارتر و کمضررتر است و باعث کاهش آسیب به محیط زیست میشود. بسیاری از افراد هم به دلایل ایدئولوژیکی، اخلاقی یا مذهبی گوشت قرمز مصرف نمیکنند.
اما اغلب، دلیل اصلی همان سلامتی است. در اینجا برخی از دلایلی را آوردهایم که اجتناب از خوردن محصولات گوشتی میتواند سلامت فرد را افزایش دهد.
وزن بدن کمتر
یک مطالعه روی ۳۸۰۰۰ نفر نشان میدهد که ماهیخواران، گیاهخواران و وگانها شاخص توده بدنی (BMI/ شاخص سلامت وزن نسبت به قد) کمتری نسبت به گوشتخواران دارند.
سطح کلسترول سالم
دانشمندان نشان دادهاند که یک رژیم گیاه خواری مخصوص میتواند کلسترول را کاهش دهد البته درکنار درمان با دارو. کلسترول “بد” که سبب گرفتگی عروق کرونر میشود، تقریبا ۳۰ درصد در شرکتکنندگان که رژیم غذایی را دنبال میکردند کاهش یافت. کمی کمتر از کسانی که لواستاتین را در کنار رژیم معمولی خود استفاده میکردند.
این رژیم گیاهی شامل این مواد غذایی بود: بادام، پروتئین سویا، غذاهای با فیبر بالا مانند جو دوسر و جو معمولی، و یک نوع کره گیاهی خاص با استرولهایی که در سبزیجات برگ سبز و روغنهای گیاهی یافت میشود.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
تحقیقات نشان میدهد که به طور کلی، گیاهخواران در مقایسه با گوشتخواران کمتر در معرض ابتلا به انواع مختلف سرطان هستند. با این حال، همان مطالعه بروز سرطان کولون (نوعی سرطان روده) در میان گیاهخواران بیشتر است.
یک رژیم غذای گیاهی با کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است. مطالعات نشان دادهاند که مصرف گوشت بیشتر، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بالاتر میبرد.
منیع: مجله سلامتی آمان