دسته بندی گیاهخواران

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77892
    s.samadi
    مشارکت کننده

    گیاهخوارن بر اساس نوع طرز فکر و هدفشان از گیاهخواری به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

    وگن (وگنیسم): یک روش تغذیه و زندگی است که هدف آن حذف هر نوع محصول حیوانی چه در غذا و چه در مواد مصرفی است. مهمترین دلایل وگان (وگن) شدن افراد (کسانی که به وگنیسم اعتقاد دارند) مسائل اخلاقی یا رعایت حقوق حیوانات، حفاظت از محیط زیست، حفظ سلامتی، مسائل معنوی یا مذهبی است. بسیاری از افراد وگان با پرورش صنعتی حیوانات و آزمایش روی حیوانات مخالفت می‌کنند. از مهمترین محصولات حیوانی که پاک گیاه خواران (وگن‌ها) از مصرفشان خودداری می‌کنند می‌توان انواع گوشت (گوشت قرمز، مرغ، آبزیان، ماکیان و…)، لبنیات، تخم‌مرغ، عسل، ابریشم، چرم، خز، و… را نام برد و نیز محصولاتی که در آنها از فرآورده‌های حیوانی (مانند ژلاتین) استفاده شده‌است.
    خام‌گیاه‌خوار (خام‌گیاه‌خواری): در این روش تغذیه گوشت و لبنیات و فرآورده‌های آن و تخم مرغ به هیچ نوع و صورتی مصرف نمی‌شود. خام گیاهخواران از مواد محرکه مانند قهوه، چای، الکل، یا سیگار خوداری می‌کنند و آنها را به کار نمی‌برند، غذاهای آن‌ها شامل انواع میوه جات، سبزیجات و یا سالادها، آجیل و خشکبار مانند گردو، پسته، فندق، بادام، کنجد و انواع جوانه‌ها از قبیل جوانه گندم، عدس، ماش، نخود، سویا و مواد قندی نظیر عسل، کشمش، خرما، انجیر و شکر قهوه‌ای و غیره‌است که به صورت خام و طبیعی مصرف می‌نمایند که می‌توان آن‌ها را به صورت غذاهای ترکیبی در آورد و مورد مصرف قرار داد.
    میوه خوار (Fruitarian): آن دسته از خام گیاه خوارانی هستند که تنها از میوه‌ها و محصولات گیاهان استفاده می‌کنند.
    فروگن (Frugan): آن دسته از وگن‌ها که تنها از میوه‌ها و محصولات گیاهان استفاده می‌کنند. فروگن‌ها بر این باورند که حیات گیاهان نیز به اندازهٔ حیات حیوانات محترم است. پس آن‌ها علاوه بر این که محصولات حیوانی را تحریم می‌کنند، آن دسته از محصولات گیاهی که باعث مرگ و یا آسیب دیدگی گیاهان می‌شود را نیز مورد استفاده قرار نمی‌دهند
    شیر گیاه‌خوار (lacto-vegetarian): گیاه خوارانی که انوع گوشت (گوشت قرمز، مرغ، آبزیان، ماکیان و…) و تخم مرغ مصرف نمی‌کنند اما لبنیات مصرف
    می‌کنند.

    زرده گیاه‌خوار (Ovo vegetarian): گیاه خوارانی که انوع گوشت (گوشت قرمز، مرغ، آبزیان، ماکیان و…) و لبنیات مصرف نمی‌کنند اما تخم مرغ مصرف می‌کنند.
    شیر زرده گیاه‌خوار (گیاه‌خواری حاوی شیر و تخم مرغ): گیاه خوارانی که انوع گوشت (گوشت قرمز، مرغ، آبزیان، ماکیان و…) مصرف نمی‌کنند اما تخم مرغ و لبنیات مصرف می‌کنند.
    نیمه گیاه‌خوار (semi-vegetarian): گیاه خوارانی که گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند اما از گوشت مرغ و ماهی استفاده می‌کنند
    کسانی که -جز گوشت محصولات دریایی- محصولات گوشتی و غیرگوشتی دیگر حیوانات را مصرف نمی‌کنند.
    کسانی که -جز گوشت محصولات دریایی- محصولات گوشتی حیوانات را مصرف نمی‌کنند اما محصولات غیرگوشتی حیوانات را مصرف می‌کنند.

    #100988
    zghasemi
    مشارکت کننده

    بدن انسان توانایی ذخیره کردن ویتامین B12 را برای سال ها دارد. اگر شما به تازگی جزو دسته گیاهخوارن شده اید، برای دهه بعدی، ذخیره بدنتان کافی خواهد بود. اما بهتر است مرتبا مقدار این ویتامین در خون کنترل شود.
    جلبک دریایی و مخمر از بهترین منابع ویتامین B12 می باشد. مخمر را به تمام غذاها می توان افزود. پزشکان توصیه می کنند، برای همه افراد مخمر خوب است و بهتر است همه آن را حداقل ماهی یک بار مصرف کنند.
    کسانی که سیگار می کشند، مقدار زیادی از مواد مغذی را از دست می دهند. بنابراین، این اشخاص احتیاج به مواد مغذی بیشتر و از جمله این ویتامین دارند.
    مادران باردار نیز به این ویتامین نیاز دارند. خانم های گیاهخوار و باردار هرروز مکمل این ویتامین را باید مصرف کنند.به خاطر داشته باشید که رژیم گیاهخواری یکی از انواع رژیم های غذایی است که در آن نیز باید تعادل و تنوع رعایت شود.تحقیقات نشان داده است که در گیاهخواران، مقدار کلسترول خون کاهش می یابد.همچنین با استفاده از این رژیم می توان خطرات ناشی از سرطان کولون (سرطان روده بزرگ)، بیماری قلبی و فشار خون بالا را کم کرد.

    #100990
    s.samadi
    مشارکت کننده

    ممنون از مطلب مکملتون

    #120249
    habib
    مشارکت کننده

    فواید گیاه‌خواری
    به غیر از ملاحظات مربوط به سلامتی، مردم به دلایل مختلفی گیاه‌خوار می‌شوند. تولید غذاهای گیاهی از نظر محیط زیستی پایدارتر و کم‌ضررتر است و باعث کاهش آسیب به محیط زیست می‌شود. بسیاری از افراد هم به دلایل ایدئولوژیکی، اخلاقی یا مذهبی گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند.

    اما اغلب، دلیل اصلی همان سلامتی است. در اینجا برخی از دلایلی را آورده‌ایم که اجتناب از خوردن محصولات گوشتی می‌تواند سلامت فرد را افزایش دهد.

    وزن بدن کمتر
    یک مطالعه روی ۳۸۰۰۰ نفر نشان می‌دهد که ماهی‌خواران، گیاه‌خواران و وگان‌ها شاخص توده بدنی (BMI/ شاخص سلامت وزن نسبت به قد) کمتری نسبت به گوشتخواران دارند.

    سطح کلسترول سالم
    دانشمندان نشان داده‌اند که یک رژیم گیاه خواری مخصوص می‌تواند کلسترول را کاهش دهد البته درکنار درمان با دارو. کلسترول “بد” که سبب گرفتگی عروق کرونر می‌شود، تقریبا ۳۰ درصد در شرکت‌کنندگان که رژیم غذایی را دنبال می‌کردند کاهش یافت. کمی کمتر از کسانی که لواستاتین را در کنار رژیم معمولی خود استفاده می‌کردند.

    این رژیم گیاهی شامل این مواد غذایی بود: بادام، پروتئین سویا، غذاهای با فیبر بالا مانند جو دوسر و جو معمولی، و یک نوع کره گیاهی خاص با استرول‌هایی که در سبزیجات برگ سبز و روغن‌های گیاهی یافت می‌شود.

    کاهش خطر ابتلا به سرطان
    تحقیقات نشان می‌دهد که به طور کلی، گیاه‌خواران در مقایسه با گوشت‌خواران کمتر در معرض ابتلا به انواع مختلف سرطان هستند. با این حال، همان مطالعه بروز سرطان کولون (نوعی سرطان روده) در میان گیاه‌خواران بیشتر است.

    یک رژیم غذای گیاهی با کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف گوشت بیشتر، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بالاتر می‌برد.

    منیع: مجله سلامتی آمان

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.