کم کاری تیروئید- درمان کم کاری تیروئید – مواد غذایی مفید برای کم کاری تیروئید

مواد غذایی مفید برای کم کاری تیروئید

مبتلایان به کم کاری تیروئید علائمی مانند خستگی، افسردگی، یبوست و … را تجربه می کنند. درمان کم کاری تیروئید در اصل با دریافت دارو تحت نظر پزشک است. مصرف مواد غذایی مفید برای کم کاری تیروئید، در کنار دریافت دارو، می تواند به بهبود عملکرد غده تیروئید و کاهش علائم کم کاری تیروئید کمک کند.

چه زمانی به کم کاری تیروئید مبتلا می شوید؟

تیروئید یک غده پروانه ای شکل است که در جلوی گردن قرار دارد. این غده هورمون هایی ترشح می کند که در تنظیم خلق و خو، متابولیسم (سوخت و ساز)، دمای بدن، ضربان قلب و فشارخون نقش دارند. این هورمون ها T3 و T4 نامیده می شوند.
این بیماری زمانی رخ می دهد که تولید هورمون ها توسط این غده کاهش می یابد. این بیماری شایع ترین بیماری غده تیروئید است. شیوع این بیماری در زنان بالاتر از مردان بوده و احتمال ابتلا به آن با افزایش سن بیشتر می شود. دریافت روزانه دارو میزان هورمون های تیروئید را افزایش داده و به کنترل علائم بیماری کمک می کند.

آشنایی با مواد غذایی مفید برای کم کاری تیروئید:

بعضی از مواد غذایی به دلیل فیبر بالایی که دارند و یا غنی بودن از اسید چرب امگا ۳ و … میتوانند به درمان کم کاری تیروئید کمک کنند و مصرف آن ها به بیمارانی که دارای کم کاری تیروئید هستند توصیه میشود. از مواد غذایی مفید می توان ماهی، مغزهای خوراکی، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات غنی شده و حبوبات را نام برد.

 مصرف ماهی و کمک به درمان کم کاری تیروئید:

یکی از مهم ترین مواد غذایی مفید برای این بیماران ماهی است. ماهی های چرب به خصوص ساردین و سالمون غنی از اسید چرب امگا ۳ هستند و به درمان کم کاری تیروئید کمک می کند.
در افرادی که کم کاری تیروئیدشان درمان نشده است احتمال بروز بیماری قلبی افزایش می یابد. زیرا معمولاً در این بیماران میزان کلسترول بد (LDL) بالاتر از حد طبیعی است. اسید چرب امگا ۳ التهاب را کاهش داده، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بروز بیماری قلبی پیشگیری می کند. از سوی دیگر، ماهی حاوی یک ماده معدنی به نام سلنیوم است که مقدار زیادی از آن در غده تیروئید ذخیره شده و به عملکرد مناسب این غده کمک می کند.

مصرف ماهی و تاثیر آن بر روی کم کاری تیروئید

 مغزهای خوراکی و مصرف هم‌زمان با داروهای کم کاری تیروئید:

شما می توانید از این مواد غذایی به عنوان میان وعده استفاده نمایید. مغزهای خوراکی به علت داشتن سلنیوم به عنوان مواد غذایی مفید برای کم کاری تیروئید شناخته می شوند. با توجه به نتایج مطالعه ای که در سال ۲۰۱۷ میلادی در مجله International Journal of Endocrinology منتشر شده این ماده معدنی به عملکرد غده تیروئید کمک می کند.
در هنگام مصرف مغزهای خوراکی باید به ۲ نکته توجه کنید: ۱) این مواد غذایی کالری بالایی دارند. بنابراین نباید در مصرف آن ها زیاده روی کنید. ۲) گردو می تواند با جذب داروهای تجویز شده برای درمان کم کاری تیروئید تداخل داشته باشد. بنابراین، از مصرف همزمان آن با داروهای خود خودداری نمایید.

 غلات کامل و تاثیر آن بر کم کاری تیروئید

یبوست یکی از علائم شایع در مبتلایان به کم کاری تیروئید است. غلات کامل مانند نان سبوس دار، جو دوسر، برنج قهوه ای و … غنی از فیبر هستند. فیبر حرکات روده را تنظیم کرده و به درمان یبوست کمک می کند.
فیبر می تواند با داروهای تجویز شده برای درمان کم کاری تیروئید تداخل داشته باشد. به همین علت تا چند ساعت قبل و بعد از مصرف داروهای خود از مصرف غذاهای پرفیبر خودداری کنید.

سبزیجات و کم کاری تیروئید

تاثیر میوه ها و سبزیجات تازه بر روی کم کاری تیروئید:

یکی از علائم اولیه ابتلا به کم کاری تیروئید افزایش وزن است. مصرف مواد غذایی کم کالری مانند میوه ها و سبزیجات تازه می تواند به کاهش وزن این بیماران کمک کند. برخی از غذاهای گیاهی مانند بلوبری، گیلاس و فلفل دلمه ای غنی از آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان ها احتمال بروز بیماری قلبی را کاهش می دهند.
سبزیجات خانواده کلم به علت داشتن مواد گواتروژن ممکن است مانع جذب ید توسط غده تیروئید شوند. ید یک ماده مغذی ضروری برای غده تیروئید است. پختن این مواد غذایی گواتروژن های موجود در آن ها را غیرفعال می کند. در برخی دستورالعمل ها توصیه می شود مصرف این سبزیجات را به ۱۵۰ گرم در روز محدود نمایید.

  لبنیات غنی شده با ویتامین D برای مبتلایان به کم کاری تیروئید:

نتایج مطالعه منتشر شده در مجله Indian Journal of Endocrinology and Metabolism نشان داد دریافت مکمل ویتامین D میزان هورمون محرک غده تیروئید (TSH) را در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید و آنتی بادی های تیروئید را در افراد مبتلا به تیروئیدیت اتوایمیون (التهاب تیروئید به علت ابتلا به بیماری خود ایمنی) تنظیم می کند. این دسته از مواد غذایی علاوه بر ویتامین D حاوی پروتئین، کلسیم و ید هستند.

 آیا حبوبات بر روی کم کاری تیروئید اثر میگذارد؟

حبوبات غنی از پروتئین، کربوهیدرات های پیچیده، آنتی اکسیدان، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. حبوبات به علت داشتن فیبر از مواد غذایی مفید برای کم کاری تیروئید به شمار می روند. فیبر موجود در آن ها از بروز یبوست در مبتلایان به کم کاری تیروئید جلوگیری می کند.
دستورالعمل های فعلی توصیه می کنند که بزرگسالان روزانه ۲۰ تا ۲۵ گرم فیبر دریافت کنند. از آنجاکه فیبر می تواند با داروهای تجویز شده برای درمان کم کاری تیروئید تداخل داشته باشد توصیه می شود تا چند ساعت قبل و بعد از دریافت این داروها از مصرف غذاهای سرشار از فیبر خودداری شود.

Loading