کم کاری تیروئید در کودکان و نوجوانان

اگر چه کم کاری تیروئید اغلب بر زنان میانسال و مسن اثر می گذارد ولی هر شخصی می تواند بدین عارضه مبتلا شود ، از جمله: کودکان و نوجوانان. در ابتدا کودکانی که بدون غده تیروئید و یا با غده تیروئیدی با عملکرد نامناسب متولد می شوند ممکن است شماری از علایم و نشانه های کم کالری تیروئید را داشته باشند. اگر در یک نوزاد مشکلاتی مرتبط با کم کاری تیروئید وجود داشته باشد ، عارضه های ظهور یافته معمولا عبارتند از:

_ زرد شدن پوست و سفیدی چشم ها (زردی) : در اغلب موارد این حالت هنگامی به وقوع می پیوندد که کبد کودک نمی تواند مولکولی به نام بیلی روبین را متابولیزه نماید. (بیلی روبین طبیعتا در موقع تخریب گلبول های قرمز ، فرسودگی مکانیسمهای معمول بدنی ایجاد می شود)
_ گرفتگی مداوم گلو
_ زبان بزرگ و متورم
_ تورم در صورت
به موازات پشترفت بیماری ، ممکن است که کودکان در غذا خوردن مشکل پیدا کنند و رشد و نمو طبیعی آنها مختل شود. آنها ممکن است همچنین عارضه هایی به شرح زیر را داشته باشند:
_ یبوست
_ نیروی عضلانی کم
_ خواب آلودگی بیش از حد
 
اگر کم کاری تیروئید در کودکان درمان نگردد حتی در موارد خفیف و ملایمش نیز می تواند منجر به عقب افتادگی جسمی و ذهنی در کودک گردد.
به طور کلی در کودکان و نوجوانان مبتلا به کم کاری تیروئید نشانه هایی مشابه با علایم بیماری بزرگسالان ظهور می کند ولی همچنین ممکن است در آنها یکسری مشکلات به شرح زیر ایجاد گردد:
 
_ رشد ضعیف که منجر به کوتاهی قد کودک می گردد.
_ تاخیر در ظهور دندانهای دائمی
_ بلوغ دیررس
_ تکامل و پیشترفت ذهنی نامطلوب و ضعیف
 
لازم بذکر است که اگر کم کاری تیروئید در کودکان در اسرع وقت تشخیص و درمان نشود می تواند تغییرات غیر قابل جبرانی را ایجاد نماید.