مقالات

7 توصیه مهم برای مبتلایان به دیابت نوع 2

۷ توصیه مهم برای مبتلایان به دیابت نوع ۲

اگر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستید ۲ برابر بیش از سایرین در معرض ابتلا به بیماری قلبی قرار دارید. اگر سبک زندگی خود را تغییر دهید می توانید از خود در برابر عوارض ناشی از قند خون بالا محافظت کنید. ۷ توصیه زیر به شما کمک می کند که هم کیفیت زندگی تان را بهبود دهید و هم از عمر طولانی تری برخوردار شوید….

سلامت پوست در رژیم کاهش وزن

حفظ سلامت پوست در رژیم های کاهش وزن

این روزها استفاده از رژیم های سفت و سخت که در مدت کوتاه فرد را به وزن دلخواه برساند بسیار رواج یافته است. اگرچه اغلب اوقات این رژیم ها در لاغری سریع موفق عمل می کنند اما در انتها به علت محدودیت شدید کالری و تنوع کم مواد غذایی عوارض زیادی …

موانع کاهش وزن

موانع کاهش وزن را بشناسید.

بسیاری از افراد عنوان می کنند که رژیم را به خوبی رعایت می کنند و هر روز فعالیت بدنی دارند اما در کاهش وزن ناموفق هستند. قطعاً ژنتیک یکی از عواملی است که در روند کاهش وزن تاثیر دارد. ژن ها مشخص می کنند وزن بدن شما چقدر باشد و چربی ها در کدام نقطه از بدن بیشتر انباشته شوند…

کاهش وزن با پیاده روی

کاهش وزن با پیاده روی

پیاده روی منظم فواید بی شماری را نصیب بدن می کند. کاهش وزن با پیاده روی یکی از مهم ترین این فواید است. پیاده روی یکی از آسان ترین و کم هزینه ترین فعالیت هایی است که هر فرد می تواند در هر زمان و یا هر مکانی انجام دهد. اغلب افراد می توانند به طور منظم پیاده روی کرده و از فواید فعالیت بدنی بهره ببرند. تاثیر پیاده روی در کاهش وزن: شواهد علمی نشان می دهد که کم تحرکی یکی از علل مهم ابتلا به بیماری های قابل…

شاخص توده بدنی

شاخص توده بدنی یا BMI چیست و چه کاربردی دارد؟

شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (بر حسب کیلوگرم) بر مجذور قد (بر حسب متر) به دست می آید. BMI کمتر از ۱۸/۵ نشان می دهد که شما به کمبود وزن مبتلا هستید. BMI بین ۱۸/۵ تا ۲۴/۹ بیانگر مناسب بودن وزن است. اضافه وزن و چاقی به ترتیب با BMI بین ۲۹/۹- ۲۵ و ≥ ۳۰ مشخص می شود. استفاده از شاخص توده بدنی یک روش رایج برای بررسی وزن افراد است. زیرا به آسانی محاسبه شده و برای تعیین آن به تجهیزات خاصی نیاز نیست….

پیشگیری از چاقی چرا و چگونه؟

پیشگیری از چاقی چرا و چگونه انجام می شود؟

ابتلا به اضافه وزن و چاقی احتمال بروز بیماری های مختلف را افزایش می دهد و حتی می تواند سبب مرگ زود هنگام شود. به همین علت است که گفته می شود پیشگیری از چاقی از درمان آن مهم تر است. برای آن که مشخص کنیم فردی به اضافه وزن یا چاقی مبتلا است یا خیر معمولاً از شاخصی به نام نمایه توده بدنی (BMI) استفاده می‌ کنیم. برای به دست آوردن BMI وزن (برحسب کیلوگرم) بر مجذور قد…

ویتامین D: این ماده مغذی در روند کاهش وزن موثر است

ویتامین D: این ماده مغذی در روند کاهش وزن موثر است

منبع اصلی ویتامین D موجود در بدن ویتامینی است که به کمک نور خورشید در پوست تولید می‌شود. این ماده مغذی در برخی مواد غذایی مانند ماهی، زرده تخم‌مرغ و غذاهای غنی شده نیز یافت می‌شود. میزان ویتامین D مورد نیاز افراد ۱۹ تا ۷۰ ساله ۶۰۰ واحد بین‌المللی (IU) یا ۱۵ میکروگرم است. کمبود این ویتامین به کمک آزمایش خون تشخیص داده شده و با مشکلات استخوانی در کودکان و نوجوانان، شکستگی استخوان، بیماری‌های خودایمنی و سرطان مرتبط است…

کدام رژیم غذایی به کاهش وزن در طولانی مدت کمک می‌کند؟

سندرم متابولیک با افزایش قند خون، تری‌گلیسرید خون و فشارخون و همچنین چاقی شکمی و کاهش کلسترول خوب (HDL) مشخص می‌شود. این بیماری خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی – عروقی را افزایش می‌دهد. معمولاً به افراد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی، به خصوص مبتلایان به سندرم متابولیک، گفته می‌شود که با تغییر سبک زندگی وزن خود را کاهش دهند. هدف از این توصیه کاهش خطر بروز بیماری قلبی – عروقی در این افراد است…

اگر وزن بالایی دارید در معرض ابتلا به افسردگی هستید

اگر وزن بالایی دارید در معرض ابتلا به افسردگی هستید.

نمایه توده بدنی (BMI) از تقسیم وزن (بر حسب کیلوگرم) بر مجذور قد (بر حسب متر) به دست می‌آید. BMI بالاتر از ۲۵ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی تعریف می‌شود. امروزه شیوع چاقی در سراسر جهان در حال افزایش است. از سوی دیگر، چاقی و افسردگی به عنوان دو مشکل شایع هر سال هزینه‌های زیادی را به مراکز بهداشتی جهان تحمیل می‌نمایند. نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد چاقی می‌تواند در بروز افسردگی نقش داشته باشد. …

چرا رژیم‌ بسیار کم کربوهیدرات برای کاهش وزن توصیه نمی‌شود

چرا رژیم‌ بسیار کم کربوهیدرات برای کاهش وزن توصیه نمی‌شود؟

کربوهیدرات‌ها قسمت اعظم انرژی مورد نیاز ما را تامین می‌کنند. مابقی انرژی مورد نیاز بدن از چربی و پروتئین موجود در غذاها تامین می‌گردد.
کربوهیدرات‌های موجود در مواد غذایی به ۲ دسته کلی ساده و پیچیده تقسیم می‌شوند. نوع ساده به ۲ نوع ساده تصفیه شده (مانند شکر) و ساده طبیعی (مانند لاکتوز موجود در شیر و فروکتوز موجود در میوه‌ها) تقسیم می‌شود. نوع پیچیده نیز شامل پیچیده تصفیه شده (مانند آرد سفید) و پیچیده طبیعی (مانند غلات کامل و حبوبات) است…