پیشگیری از پوکی استخوان به کمک غذاهای حاوی سلنیوم

پوکی استخوان و سلنیوم

استئوپروز (پوکی استخوان) یکی از شایع ترین بیماری های دوران سالمندی است که در مبتلایان به آن تراکم استخوان کاهش پیدا می کند. زنان در مقایسه با مردان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. در حال حاضر ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به استئوپروز مبتلا هستند. این آمار نشان می دهد که پیشگیری از پوکی استخوان از اهمیت بالایی برخوردار است.

برخی از عوامل که احتمال ابتلا به استئوپروز را افزایش می دهند، غیرقابل تغییر هستند، مانند افزایش سن و جنسیت. اما برخی از عوامل خطر از جمله سیگار کشیدن و نوشیدن الکل قابل کنترل و قابل تغییر دادن هستند.
شواهد نشان می دهد رژیم غذایی هم می تواند در ابتلا به استئوپروز نقش داشته باشد. در یک مطالعه جدید مشخص شد بین دریافت سلنیوم از طریق رژیم غذایی و احتمال ابتلا به این بیماری ارتباط وجود دارد.

پوکی استخوان

سلنیوم به پیشگیری از پوکی استخوان کمک می کند.

سلنیوم یک ماده معدنی بسیار مهم است که در طیف وسیعی از مواد غذایی مثل ماهی، گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، غلات و سیر یافت می شود.
برای اینکه نقش سلنیوم در پیشگیری از پوکی استخوان مشخص شود محققان چینی مطالعه ای را بر روی افراد بالای ۴۰ سال انجام دادند. از بین شرکت کنندگان ۹/۶ درصد آن ها (۲/۳ درصد مردان و ۱۹/۷ درصد زنان) به استئوپروز مبتلا بودند. نتایج این تحقیق نشان داد همان طور که انتظار می رفت در افرادی که کمترین میزان سلنیوم را دریافت می کردند احتمال ابتلا به پوکی استخوان بیشتر بود.
به نظر می رسد که سلنیوم مانع فعالیت مولکول هایی می شود که سیتوکین نامیده می شوند. سیتوکین ها در کاهش تراکم استخوان نقش دارند. از سوی دیگر، آنزیم هایی در بدن وجود دارند که خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و می توانند از استرس اکسیداتیو و آسیب سلول ها جلوگیری کنند. استرس اکسیداتیو یکی از علل ابتلا به پوکی استخوان است. سلنیوم جزئی از ساختمان این آنزیم ها است.


بیشتر بخوانید: بهبود سلامت استخوان‌ها – استخوان سالم از کودکی تا سالمندی


منبع:

Yuqing Wang et al. BMC Musculoskeletal Disorders 2019.

Loading