کاهش میل به شیرینی چه فوایدی دارد؟

کاهش میل به شیرینی

حتماً می دانید که مصرف زیاد غذاها و نوشیدنی های شیرین نقش مهمی در افزایش وزن دارد. اما آیا می دانید که کاهش میل به شیرینی می تواند فواید دیگری نیز برای بدن داشته باشد؟
قند به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی مانند میوه ها، سبزیجات، لبنیات و حتی غلات یافت می شود. تولید کنندگان مواد غذایی نیز ممکن است انواع مختلف قند را به غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده مانند بستنی، کلوچه، آبنبات، نوشابه ها و … اضافه کنند. حتی محصولاتی مانند سس کچاپ، سس اسپاگتی و سس سالاد نیز حاوی قند هستند که توسط تولید کنندگان به آن ها افزوده شده است.
غذاهای طبیعی حاوی قند از جمله غذاهای مفید برای انسان به شمار می روند. به عنوان مثال، اگرچه سیب حدود ۲۰ گرم قند دارد اما حاوی انواع ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است که همگی می توانند بخشی از نیازهای بدن را تامین نمایند.
فیبر موجود در سیب گرسنگی شما را برطرف کرده و سبب می شود قند موجود در میوه به آرامی از طریق روده جذب شده و وارد گردش خون شود.
قندی که توسط تولید کنندگان به مواد غذایی اضافه می شود میزان کالری این دسته از مواد غذایی را افزایش می دهد. این در حالی است که اغلب این غذاها فاقد ارزش غذایی خاصی هستند. بنابراین، مصرف آن ها می تواند به افزایش وزن و سایر مشکلات ناشی از چاقی منجر شود.
تقریباً سه چهارم غذاهای بسته بندی شده موجود در فروشگاه ها حاوی قند هستند. غذاهایی که بر روی بسته بندی آن ها کلماتی مانند شربت ذرت، شربت ذرت با فروکتوز بالا، دکستروز و … درج شده حاوی قند افزوده شده هستند.
دستورالعمل های فعلی توصیه می کنند که هر فرد سالم می تواند حداکثر ۱۰ درصد کالری دریافتی خود را از مصرف غذاها و نوشیدنی هایی که قند به آن ها اضافه شده تامین نماید. با این حال، برخی از متخصصین تغذیه مقادیر کمتری را توصیه می کنند.

کاهش میل به شیرینی و فواید آن

فواید کاهش میل به شیرینی:

فوایدی که به دنبال کاهش میل به شیرینی و کاهش مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین شده نصیب انسان می شود عبارتند از:
۱- حفظ وزن سالم
دریافت کالری اضافی سبب افزایش وزن می شود. غذاها و نوشیدنی هایی که قند به آن ها اضافه شده نه تنها پرکالری هستند، بلکه تمایل فرد را برای پرخوری افزایش می دهند. اگر به جای این دسته از مواد غذایی که فقط کالری دارند از مواد غذایی سالم و طبیعی استفاده شود حس سیری افزایش یافته و از پرخوری جلوگیری می شود.

۲- کاهش تری گلیسیرید خون
اگر وزن بدن بالاتر از حد طبیعی باشد احتمال افزایش چربی های خون (کلسترول و تری گلیسیرید) بیشتر می شود. کاهش مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی قند، کاهش کالری دریافتی و کاهش وزن بدن می تواند به کاهش چربی های خون کمک کند.
شواهد به دست آمده از بررسی افرادی که وزن مشابهی داشتند نشان می دهد هر چقدر کالری دریافتی از نوشیدنی ها و غذاهای فرآوری شده که به آن ها قند افزوده شده کمتر باشد به همان میزان تری گلیسیرید خون نیز پایین تر است.

۳- پیشگیری از بیماری قلبی
بالا بودن تری گلیسیرید خون احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد. کاهش میل به شیرینی و کاهش مصرف غذاهایی که به آن ها قند افزوده شده می تواند سبب کاهش تری گلیسیرید خون شده، به کنترل وزن کمک کرده و از بروز بیماری قلبی پیشگیری کند. حتی اگر وزن شما مناسب باشد مصرف بیش از حد این نوع غذاها و نوشیدنی ها احتمال ابتلا به بیماری قلبی را بالا می برد.

۴- بهبود وضعیت تغذیه
حتی در افراد با وزن طبیعی کاهش مصرف غذا و نوشیدنی های شیرین شده با قند سبب بهبود تغذیه می شود (به خصوص اگر به جای این دسته از مواد غذایی از غذاهای سالم مانند میوه ها، سبزیجات، مغزهای خوراکی، ماهی و غلات کامل استفاده شود). غذاهای سالم حاوی مواد مغذی مختلفی هستند که به حفظ سلامت بدن کمک می کنند. فیبر موجود در این خوراکی ها سرعت جذب قند موجود در غذاها را کاهش داده و به حفظ قند خون در محدوده طبیعی کمک می کند.

۵- حفظ سلامت دندان ها
قندها اولین منبع غذایی برای باکتری هایی هستند که در دهان رشد کرده و سبب پوسیدگی دندان می شوند. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به حفظ سلامت دندان ها کمک می کند. کاهش میل به شیرینی و کاهش مصرف خوراکی های حاوی قند (به خصوص نوشیدنی های شیرین) نیز می تواند مانع بروز پوسیدگی دندان هایتان شود.

۶- کاهش احتمال ابتلا به بیماری های مختلف
هر چقدر مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین شده با قند بیشتر باشد احتمال ابتلا به دیابت، بیماری قلبی، فشارخون بالا، بیماری کبدی و … نیز بالاتر خواهد بود. بنابراین، کاهش مصرف این دسته از مواد غذایی می تواند احتمال بروز بیماری های مختلف را کاهش دهد.
سوالی که هنوز محققان موفق به یافتن پاسخ دقیق آن نشده اند این است که آیا قند افزوده شده به این مواد غذایی به خودی خود سبب بروز بیماری می شود یا کالری زیاد این مواد غذایی در بروز بیماری نقش دارد؟

Loading