خواب نامنظم و افزایش احتمال ابتلا به بیماری قلبی و دیابت

خواب نامنظم و افزایش احتمال ابتلا به بیماری قلبی و دیابت

نتایج مطالعات مختلف نشان داده که برخورداری از خواب کافی به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کند. با این حال، نتایج مطالعه‌ای که اخیراً انجام و در مجله Scientific Reports منتشر شده نشان می‌دهد که داشتن الگوی خواب منظم که طی آن فرد در ساعت مشخصی به رختخواب رفته یا بیدار شود نیز می‌تواند در بهبود وضعیت سلامتی موثر باشد.
در این مطالعه بیش از ۱۹۰۰ بزرگسال که در محدوده سنی ۵۴ تا ۹۳ سال قرار داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد بعد از ۱۰ سال در افرادی که الگوی خواب نامنظمی داشتند وزن، قند خون، فشارخون و همچنین خطر بروز حمله قلبی یا سکته مغزی بیشتر بود. همچنین این افراد بیش از سایرین در معرض ابتلا به افسردگی و استرس قرار داشتند. افسردگی و استرس با سلامت قلب مرتبط هستند. دیابت که در آن قند خون افزایش می‌یابد و همچنین بیماری قلبی در سراسر جهان از شیوع بالایی برخوردار بوده و یکی از علل عمده مرگ و میر به شمار می‌روند.
یافته‌های مذکور نشان دهنده ارتباط بین نظم در الگوی خواب با سلامت قلبی و متابولیکی است. به اعتقاد محققان افرادی که خواب نامنظمی دارند در طی روز احساس خواب‌آلودگی کرده و احتمالاً به علت احساس خستگی فعالیت بدنی کمتری انجام داده و اغلب بی‌تحرک هستند. بی‌تحرکی در افزایش قند خون، فشارخون و همچنین بروز افسردگی نقش دارد.
منبع:

Jessica R. Lunsford-Avery et al. Scientific Reports 2018; Volume 8.

Loading