۴ رفتار پرخطر برای مبتلایان به دیابت نوع ۲

4 رفتار پرخطر برای مبتلایان به دیابت نوع 2

همه ما ممکن است کارهایی انجام دهیم که برای سلامتی مضر هستند. اگر این رفتارهای نادرست به عادت تبدیل شوند می‌توانند در افراد مبتلا به دیابت سبب اختلال در کنترل قند خون و افزایش خطر بروز عوارض ناشی از این بیماری شوند. برخی از این عادات نادرست عبارتند از:

۱- کاهش و افزایش وزن مکرر

بسیاری از مبتلایان به دیابت نوع ۲ از چاقی رنج می‌برند. بنابراین، با توجه به تاثیری که اضافه وزن بر میزان قند خون دارد این بیماران همواره به دنبال یافتن راهکاری برای کاهش وزن خود هستند. امروزه در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در مورد اثربخشی رژیم‌های غذایی مختلف تبلیغات زیادی انجام می‌شود. متاسفانه شواهد عملی از بسیاری از این رژیم‌های مشهور حمایت نمی‌کند و این نوع رژیم‌ها معمولاً برای طولانی مدت قابل اجرا نیستند.
نوسانات وزن سبب اختلال در هورمون‌ها و خلق و خو و همچنین اختلال در ثبات قند خون می‌شود. در برخی از این رژیم‌ها کربوهیدرات به میزان زیادی محدود می‌شود. این محدودیت برای بیمارانی که انسولین و یا داروهای خوراکی کاهنده قند خون دریافت می‌کنند بسیار خطرناک است. بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به دیابت رژیمی است که سلامت کلی بدن را حفظ کرده و رعایت آن در طولانی مدت امکان‌پذیر باشد.

۲- بی‌تحرکی

همه ما می‌دانیم که ورزش کردن به حفظ سلامتی و کنترل قند خون کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده که نشستن طولانی مدت می‌تواند به اندازه استعمال سیگار برای سلامتی مضر باشد. نتایج یک بررسی نشان داد که فقط ۱۴ روز نداشتن فعالیت بدنی می‌تواند سبب افزایش چربی خون و بروز مقاومت به انسولین شود.
برای برخورداری از فواید فعالیت بدنی لازم نیست تا مسافت‌های طولانی را بدوید و یا حتماً در باشگاه ورزشی ثبت نام کنید. حتی فعالیت‌های بدنی سبک نیز می‌تواند به حفظ سلامتی کمک کند.

۳- غلبه استرس بر تمام جنبه‌های زندگی

به طور کلی، استرس اجتناب‌ناپذیر است. اما یادگیری این نکته که چگونه با این مشکل زندگی کرده و آن را مدیریت کنیم در بروز عوارض ناشی از استرس موثر است. استرس در افزایش فشارخون، پرخوری و افزایش وزن بدن، اختلال در خواب و اختلال در کنترل قند خون نقش دارد.
تنفس عمیق، پیاده‌روی، در صورت امکان اجتناب از حضور در موقعیت‌های استرس‌زا و مراجعه به مشاور می‌تواند در این راستا مفید باشد.

۴- نداشتن آمادگی برای مقابله با نوسانات قند خون

بسیاری از مبتلایان به دیابت افزایش شدید و یا کاهش شدید قند خون را تجربه می‌کنند که هر دوی این موارد برای سلامتی مضر هستند. داشتن ۶ وعده اصلی و میان وعده مناسب در طی روز از نوسان قند خون پیشگیری می‌کند. توصیه می‌شود هر زمانی که از منزل خارج می‌شوید حتماً میان وعده (شامل میوه و یا نان و پنیر) همراه خود داشته باشید. این امر به حفظ ثبات قند خون کمک می‌کند. همچنین برای مواقعی که به افت قند خون مبتلا می‌شوید مقداری خوراکی مانند قند، شکر و یا آبنبات در کیف، اتومبیل و یا محل کار خود داشته باشید.

Loading