چاقی و ارتباط آن با بروز استئوآرتریت در ناحیه زانو و ران

چاقی و ارتباط آن با بروز استئوآرتریت در ناحیه زانو و ران

استئوآرتریت (OA) شایع‌ترین شکل بیماری آرتریت است. در این بیماری با گذشت زمان غضروف محافظ از انتهای استخوان‌ها دچار ساییدگی می‌شود. درد و خشکی و سفتی مفاصل از جمله علائم این بیماری به شمار می‌روند. عواملی مانند ژنتیک، سن بالا و چاقی در بروز استئوآرتریت نقش دارند. در حال حاضر، درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. بلکه درمان‌ها تنها به کاهش درد، بهبود عملکرد و در صورت امکان ایجاد تاخیر در روند پیشرفت بیماری کمک می‌کنند.
چاقی و استئوآرتریت دو مشکلی هستند که در سراسر جهان تعداد زیادی از افراد را درگیر کرده‌اند. نتایج مطالعه‌ای که در کنگره روماتولوژی اروپا مطرح شده نشان می‌دهد که چاقی در دوران کودکی و بزرگسالی خطر ابتلا به OA در ناحیه زانو و ران را افزایش می‌دهد.
نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان می‌دهد در افراد بزرگسال به ازای هر واحد (kg/m2 1) افزایش نمایه توده بدنی (BMI) شیوع OA، OA در ناحیه زانو و OA در ناحیه ران به ترتیب ۲/۷، ۱/۳ و ۰/۴ درصد افزایش می‌یابد. در کودکان نیز به ازای هر واحد (kg/m2 1) افزایش BMI شیوع OA، OA در ناحیه زانو و OA در ناحیه ران به ترتیب ۱/۷، ۰/۶ و ۰/۶ درصد افزایش می‌یابد. در این مطالعه برخلاف سایر تحقیقات BMI کودکان و بزرگسالان با بروز OA در ناحیه دست ارتباطی نداشت.
به طور کلی، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که در بزرگسالان BMI بیشترین تاثیر را بر روی زانوها دارد. اما در کودکان تاثیر این عامل در بروز استئوآرتریت زانو و ران مشابه است.
منبع:

Presented at the Annual European Congress of Rheumatology (EULAR 2018).

Loading