برخی تغییرات کوچک در شیوه زندگی نه تنها در کنترل وزن موثر هستند، بلکه میتواند به کاهش وزن نیز کمک کنند. این تغییرات عبارتند از:
۱. عادات غذا خوردن خود را ارزیابی کنید. اگر در آخر شب عادت به خوردن تنقلات دارید، در هنگام پخت غذا دائماً غذا را امتحان میکنید و یا باقیمانده غذای فرزندانتان را میخورید باید بدانید که کنار گذاشتن این عادات میتواند از دریافت کالری اضافی در طی روز جلوگیری کند.
۲. برای آنچه طی روز میخورید و زمان مصرف آنها برنامهریزی کنید. اگر به جایی میروید که در آنجا با تنقلات بیارزش و پرکالری روبرو میشوید قبلاً از رفتن مقداری مواد غذایی کمکالری مصرف کنید تا احساس سیری کرده و تنقلات کمتری مصرف کنید.
۳. در زمانهایی که گرسنه هستید به خرید نروید. همچنین لیستی از مواد غذایی مورد نیاز خود تهیه کرده و تنها مواد غذایی موجود در لیست را بخرید. توصیه دیگر آن است که همواره در یخچال و قفسهها مواد غذایی سالم و کمکالری نگهداری کنید.
۴. وعدههای غذایی خود را در ساعات مشخص و منظم دریافت کنید.
۵. برای غذا خوردن پشت میز بنشینید. در هنگام تماشای تلویزیون، کار کردن با کامپیوتر و یا صحبت با تلفن غذا نخورید.
۶. به اندازه مورد نظر غذا در بشقاب خود کشیده و باقیمانده غذا را جایی قرار دهید که جلوی چشم شما نباشد.
۷. غذا را به آهستگی خورده و به خوبی بجوید. از زمان شروع خوردن غذا ۲۰ دقیقه طول میکشد تا احساس سیری نمایید.
۸. از مواد غذایی حاوی کربوهیدرات پیچیده و مقدار کمی پروتئین به عنوان میانوعده استفاده کنید. میوه و شیر کم چرب از جمله میانوعدههای سالمی هستند که میتوانید در طی روز استفاده نمایید.
۹. هر روز صبحانه بخورید. صبحانه مهمترین وعده غذایی روزانه است. زیرا انرژی مورد نیاز بدن بعد از چندین ساعت غذا نخوردن را تامین میکند. همچنین مصرف صبحانه سبب میشود تا وعده غذایی بعدی کمتر احساس گرسنگی داشته باشید.