مانع ۱: وقت کافی برای آماده کردن غذاهای سالم ندارم.
راه حل: شما میتوانید هر بار چندین وعده غذایی را آماده کنید و آن را در بستههایی که مناسب مصرف یک وعده است در فریزر قرار دهید. همچنین دریافت وعده غذایی همراه با غذاهایی که نیاز به آمادهسازی زیادی ندارند، مانند سبزیجات یا یک عدد میوه، ارزش غذایی آن را افزایش میدهد.
مانع ۲: میوه و سبزی دوست ندارم.
راه حل: نیازی نیست که شما تمام انواع میوهها و سبزیجات را مصرف کنید. میتوانید تنها برخی از این مواد غذایی را که علاقه بیشتری به آنها دارید مصرف نمایید. همچنین میتوانید میوهها یا سبزیجات را به غذاهای مورد علاقه خود اضافه کنید و یا اگر سبزی خام دوست ندارید از انواع پخته آن استفاده کنید یا بالعکس.
مانع ۳: خانواده من علاقهای به امتحان کردن غذاهای جدید ندارند و پختن دو نوع غذای مختلف برای من دشوار است.
راه حل: ایجاد تغییر در عادات غذا خوردن را به تدریج انجام دهید. میتوانید هر هفته تغییر کوچکی را ایجاد کنید. اگر این تغییرات به آرامی انجام شود در بسیاری از موارد اعضای خانواده حتی متوجه آن نمیشوند. همچنین میتوانید برای پخت غذاهای مورد علاقه خانواده از روشهای پخت و پز سالمتر مانند کباب کردن یا گریل کردن به جای سرخ کردن استفاده کنید.
مانع ۴: در مقابل تنقلات نمیتوانم مقاومت کنم.
راه حل: اگر برای کاهش وزن تلاش میکنید میتوانید مواد غذایی مورد علاقه خود را گاه به گاه و در حد متعادل استفاده کنید. همچنین میتوانید از انواع سالمتر تنقلات استفاده نمایید. به عنوان مثال، به جای سیبزمینی سرخ شده از سیبزمینی تنوری استفاده کنید. همچنین اگر به جایی میروید که در آنجا با تنقلات روبرو میشوید قبل از رفتن مقداری مواد غذایی سالم و کم کالری مصرف کنید. این کار به شما کمک میکند که مقدار کمتری تنقلات بخورید.
مانع ۵: در هنگام غذا خوردن در بیرون از منزل مقدار زیادی از غذاهای دلخواهم را میخورم و علاقهای به مصرف غذاهای سالم ندارم.
راه حل: میتوانید نیمی از غذا را در رستوران صرف کرده و نیم دیگر را برای روز بعد به منزل بیاورید. همچنین میتوانید میزان فعالیت بدنی خود را افزایش دهید. با این حال، اگر اغلب اوقات در بیرون از منزل غذا میخورید بهترین راهکار آن است که از غذاهای سالمتر و کم کالریتر استفاده کنید.
مانع ۶: من صبحانه نمیخورم، زیرا صبحها گرسنه نیستم.
راه حل: تحقیقات نشان میدهد که خوردن صبحانه به کنترل بهتر وزن کمک میکند. یکی از دلایل این امر جلوگیری از احساس گرسنگی و پرخوری در ساعات بعدی روز است. بنابراین حتی اگر گرسنه نیستید سعی کنید مقدار کمی صبحانه بخورید. ابتدا طوری برنامهریزی کنید که ۲ بار در هفته صبحانه بخورید و سپس به تدریج تعداد روزهایی که صبحانه میخورید را افزایش دهید. در روزهایی که فرصت صبحانه خوردن ندارید با خودتان میوه مانند سیب و موز و یا شیر کم چرب پاکتی به محل کار، دانشگاه یا مدرسه ببرید.