۶ استراتژی برای بهبود عادات غذایی

6 استراتژی برای بهبود عادات غذایی

شناسایی موقعیت‌هایی که سبب بروز عادات غذایی نادرست می‌شوند می‌تواند به غلبه کردن بر آن‌ها کمک کند. راهکارهای ساده‌ای که در اینجا به آن‌ها اشاره می‌شود می‌توانند سبب تغییرات مفید در زندگی روزمره شوند:

• آیا شما در زمان تماشای تلویزیون، مطالعه کردن، کار کردن و یا آماده کردن غذا عادت به مصرف مواد غذایی دارید؟

این عادت سبب می‌شود بدون آن که متوجه باشید مقدار زیادی کالری دریافت کنید. به منظور تغییر این عادت برای چند روز آنچه می‌خورید، مکان و زمان خوردن را یادداشت کنید. این راهکار سبب آگاهی شما شده و درنتیجه می‌‌توانید راحت‌تر این عادت را ترک کنید و یا آن را با یک عادت بهتر جایگزین نمایید.

• آیا نمی‌توانید در مورد خوردن برخی مواد غذایی مانند سیب‌زمینی سرخ شده یا شیرینی حد تعادل را رعایت نمایید؟ آیا مشاهده یا بوی برخی غذاها سبب پرخوری شما می‌شود؟

بهتر است مواجهه با این مواد غذایی را به حداقل برسانید. مواد غذایی وسوسه‌انگیز را در منزل نگه ندارید. برای اینکه به علایق خود نیز توجه کرده باشید در زمانی که خیلی گرسنه نیستید مقدار کمی از این مواد غذایی را می‌توانید مصرف کنید. همچنین می‌توانید غذاهای مورد علاقه خود را با دیگران به صورت اشتراکی مصرف نمایید.

• آیا در زمان خاصی از روز تمایل به پرخوری دارید؟

زمان‌هایی از روز را که بیشتر پرخوری می‌کنید شناسایی نمایید. اگر گرسنگی سبب این امر می‌شود می‌توانید از غذایی سالم مانند میوه و سبزی و مقادیر کم مغزها و بیسکوئیت سبوس‌دار استفاده نمایید. اگر مصرف غذا در یک ساعت خاص از روز برای شما عادت شده است می‌توانید آن را با یک عادت بهتر مانند نوشیدن چای یا استحمام جایگزین کنید.

• آیا در کنار برخی افراد تمایل بیشتری به پرخوری دارید؟

الگوی اجتماعی غذا خوردن می‌تواند تلاش برای کاهش وزن را بی‌تاثیر سازد. مکان و زمانی که تاثیرات اجتماعی بر عادات غذایی شما اثر می‌گذارند را شناسایی کنید. به خاطر داشته باشید که شما می‌توانید بر زمان و آنچه که دیگران می‌خورند اثر داشته و این موقعیت را هدایت کنید.

• آیا حذف صبحانه کنترل شما را بر غذا خوردن کاهش می‌دهد؟ آیا در زمان خستگی برای به دست آوردن انرژی تنقلات بی‌ارزش استفاده می‌کنید؟

مصرف ۳ وعده غذای اصلی شامل صبحانه، ناهار و شام و نیز میان‌وعده احساس گرسنگی را کنترل می‌کند. خواب شبانه خوب و منظم نیز در کنترل وزن نقش دارد.

• آیا برخی احساسات مانند تنهایی، استرس یا اضطراب سبب غذا خوردن شما می‌شود؟ آیا برای تسکین خود از برخی مواد غذایی خاص استفاده می‌کنید؟

خلق و خوی خود را شناخته و سعی کنید گرسنگی حقیقی را از غذا خوردن احساسی تشخیص دهید. در هنگام غلبه احساسات از روش‌های جایگزین مانند صبحت با یک دوست یا پیاده‌روی استفاده کنید.

Loading