میلیونها نفر در سراسر جهان در محل کار خود با سر و صدای زیاد مواجه هستند. تحقیقات جدید نشان میدهد که این امر نه تنها بر روی شنوایی افراد اثر میگذارد، بلکه سلامت قلب را نیز تهدید میکند. به طورریکه وجود سر و صدا در محل کار با افزایش فشارخون و افزایش کلسترول مرتبط است. کلسترول بالا و پرفشاری خون از عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی محسوب میشوند. شناسایی مواردی که در پیدایش این عوامل خطر نقش دارند، به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک خواهد کرد.
در تحقیقی که در مجله American Journal of Industrial Medicine منتشر شده درصد قابل توجهی از افراد مورد مطالعه به مشکلات شنوایی، افزایش فشارخون و کلسترول بالا مبتلا بودند که میتواند به وجود سر و صدا در محل کار نسبت داده شود. ۱۲ درصد افراد از مشکلات شنوایی رنج میبردند. ۲۴ درصد به پرفشاری خون و ۲۸ درصد به کلسترول بالا مبتلا بودند. بسیاری از افراد مبتلا به پرفشاری خون و یا کلسترول بالا مواجهه با سر و صدا را گزارش نمودند. در میان صنایعی که بالاترین میزان مواجهه با سر و صدای آسیبزا را داشتند میتوان به کار در معدن، ساخت و ساز و کارخانجات تولیدی اشاره کرد. به طوریکه میزان شیوع سر و صدا در این ۳ صنعت به ترتیب ۶۱، ۵۱ و ۴۷ درصد بود.
به گفته محققان اگر سر و صدای محل کار کاهش یابد میتوان از حدود ۵ میلیون مورد ابتلا به مشکلات شنوایی پیشگیری نمود. کاهش میزان سر و صدا در محل کار نه تنها در پیشگیری از مشکلات شنوایی موثر است، بلکه بر میزان فشارخون و کلسترول اثر دارد. بنابراین در زمان غربالگری افراد در معرض خطر ابتلا به پرفشاری خون و کلسترول بالا باید افرادی که در محل کار با سر و صدای زیاد مواجه هستند مورد توجه قرار گیرند.
منبع:
Ellen Kerns et al. American Journal of Industrial Medicine 2018.