با مصرف زیاد قند و شکر به مفاصل خود آسیب می‌رسانید.

با مصرف زیاد قند و شکر به مفاصل خود آسیب می‌رسانید.

استئوآرتریت (OA) میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان درگیر کرده است. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که غضروف مفاصل به تدریج از بین می‌رود. غضروف که در انتهای استخوان‌ها قرار دارد به عنوان ضربه‌گیر مفاصل عمل می‌کند. با ساییده شدن غضروف در هنگام حرکت مفاصل درد ایجاد می‌شود. OA می‌تواند هر مفصلی را درگیر سازد، اما بیشتر در مفاصل زانو، دست و لگن مشاهده می‌شود. در حال حاضر درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد. اما می‌توان به کمک برخی داروها (مانند ضدالتهاب‌ها و مسکن‌ها)، جراحی و کاهش وزن علائم بیماری و روند پیشرفت آن را کنترل نمود.
علل ابتلا به OA پیچیده است. اما عوامل متعددی می‌توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند، از جمله: افزایش سن، نوع شغل، آسیب مفاصل در گذشته، ژنتیک و وزن بالا. امروزه می‌دانیم که چاقی یکی از مهم‌ترین عوامل خطر ابتلا به استئوآرتریت است. با این حال، اطلاعات ما در مورد تاثیر رژیم غذایی در بروز OA ناکافی است.
به منظور بررسی دقیق تاثیر رژیم غذایی در بروز این بیماری محققان رژیم‌های غذایی مختلفی را در اختیار گروهی از موش‌ها قرار دادند. مشاهدات محققان در این مطالعه که در مجله Disease Models & Mechanisms منتشر شده است نشان می‌دهد کربوهیدرات به تنهایی می‌تواند بر خطر بروز OA موثر باشد. نتایج این مطالعه نشان داد که تغییر در مقدار شکر مصرفی که برای شیرین کردن مواد غذایی و نوشیدنی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد بر بروز بیماری موثر است. رژیم غذایی حاوی قند و شکر زیاد سبب افزایش التهاب در مفاصل می‌شود.
به گفته محققان این امر مهم است که مشخص شود رژیم غذایی چه تاثیری بر سلامت مفاصل ما دارد. در مطالعات آتی باید تاثیر انواع ترکیباتی که در رژیم غذایی ما وجود دارد و همچنین باکتری‌های روده بر بروز بیماری OA بررسی شود.
منبع:

Elise L. Donovan et al. Disease Models & Mechanisms 2018.

Loading