رودههای هر فردی نسبت به مواد غذایی خورد شده واکنش متفاوتی نشان میدهد. اما مصرف برخی مواد غذایی به رفع یبوست کمک میکند. این مواد غذایی عبارتند از:
1. آب: کمبود آب در بدن یکی از علل شایع ابتلا به یبوست است. در این شرایط روده قادر به افزودن آب کافی به مدفوع نیست.
2. ماست پروبیوتیک و کفیر: بسیاری از محصولات لبنی، مانند ماست و کفیر، حاوی باکتریهای مفیدی هستند که پروبیوتیک نامیده میشوند. پروبیوتیکها به بهبود سلامت رودهها کمک میکنند.
3. حبوبات: حبوبات مانند عدس و لوبیاها غنی از فیبر هستند. نتایج مطالعهای نشان داده که ۱۰۰ گرم حبوبات پخته حدود ۲۶ درصد نیاز بدن به فیبر را تامین میکند.
4. آلو: این میوه و آب آن حاوی مقادیر زیادی فیبر است. فیبر به افزایش سرعت حرکات روده کمک میکند. همچنین آلو حاوی سوربیتول و ترکیبات فنولیک است. این ترکیبات به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک میکنند.
5. سبوس گندم: سبوس گندم حاوی فیبر نامحلول است.
6. بروکلی: بروکلی حاوی سولفورافان است. این ترکیب از رودهها حفاظت میکند. همچنین از رشد بیش از حد برخی باکتریهای رودهای که با هضم تداخل دارند جلوگیری میکند.
7. سیب و هلو: این دو میوه حاوی فیبر، سوربیتول و فروکتوز هستند که عمل هضم را بهبود میبخشند. سیب و هلو حاوی مقادیر زیادی آب نیز میباشند.
8. انگور: انگور حاوی مقادیر زیادی فیبر و آب است.
9. کیوی: 100 گرم کیوی حاوی حدود ۲ تا ۳ گرم فیبر است. همچنین این میوه حاوی اکتینیدین است. اکتینیدین آنزیمی است که حرکات قسمت فوقانی دستگاه گوارش را تحریک میکند.
10. نان و ماکارونی تهیه شده با گندم کامل: محصولات حاوی گندم کامل (سبوسدار) یک منبع خوب فیبر نامحلول هستند. فیبر نامحلول حجم مدفوع را افزایش میدهد.
11. روغن زیتون و بزرک: این روغنها ملینهای ضعیفی بوده که به حرکت مواد در داخل روده کمک میکنند. همچنین دارای خاصیت آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدالتهابی هستند.