نتایج مطالعات مختلف نشان میدهد که نشستن بیش از حد برای سلامتی مضر است. در این راستا نتایج مطالعهای نشان داده نشستن بیش از حد روند سالخوردگی را تسریع میبخشد. زیرا سبک زندگی بیتحرک میتواند سبب کوتاهتر شدن تلومرها (بخش انتهایی کروموزومها) شود. همچنین مشخص شده که نشستن به مدت طولانی با چاقی، بیماری قلبی – عروقی (CVD) و دیابت مرتبط است. ارتباط بین چاقی و بیتحرکی نیز به خوبی مشخص شده است. به طوریکه نشستن بیش از حد سبب افزایش میزان چربی در اطراف اندامهای داخلی میشود.
اخیراً محققان به منظور بررسی ارتباط بین مدت زمان ایستادن با میزان وزن بدن اطلاعات مربوط به ۱۱۸۴ نفر با میانگین سنی ۳۳ سال، نمایه توده بدنی BMI) 24) و وزن ۶۵ کیلوگرم را جمعآوری نمودند.
بر اساس نتایج حاصل از مطالعه فوق که در مجله European Journal of Preventive Cardiology منتشر شده ایستادن در مقایسه با نشستن سبب میشود در هر دقیقه ۰/۱۵ کالری بیشتری توسط بدن سوزانده شود. این یافته نشان میدهد که اگر فردی با وزن ۶۵ کیلوگرم ۶ ساعت نشستن را در روز جایگزین ایستادن نماید ۵۴ کیوکالری انرژی بیشتری خواهد سوزاند. این امر در طول یک سال سبب ۲/۵ کیلوگرم کاهش وزن و در طول ۴ سال سبب ۱۰ کیلوگرم کاهش وزن خواهد شد.
تحقیقات انجام شده در ایالات متحده نشان میدهد اغلب افراد روزانه حدود ۱۳ ساعت مینشینند. با افزودن ۸ ساعت خواب در طی شب مشخص میشود که این افراد در طی ۲۴ ساعت ۲۱ ساعت بیتحرک هستند.
ایستادن به مدت طولانی برای بسیاری از افراد، به خصوص افرادی که به علت شغل خود پشت میز مینشینند، تا حدودی غیرممکن به نظر میرسد. با این حال، باید توجه داشت برای فردی که روزانه ۱۲ ساعت مینشیند کاهش زمان نشستن فواید بیشماری را به دنبال خواهد داشت.
منبع:
Farzane Saeidifard et al. European Journal of Preventive Cardiology 2018.