گوجه فرنگی ميوه اي مخصوص آقايان!!

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #73027
    s.farzi
    مشارکت کننده

    گوجه فرنگي يکي از سبزي هايي است که مصرف آن به آقايان توصيه مي شود .
    تحقيقات بي‌شماري تاکنون نشان داده‌اند که مصرف بالاي ميوه و سبزيجات مي‌تواند از بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي،برخي سرطان‌ها و… پيشگيري کند و دليل اصلي اين ويژگي‌ هم آنتي‌اکسيدان‌هاي موجود در اين گروه‌هاي غذايي است.

    کاروتنوييدها و به ويژه ليکوپن اصلي‌ترين آنتي‌اکسيدان گوجه‌ فرنگي است و در كنار ترکيبات فنوليک موجود،خواص ضد سرطاني را به اين ماده غذايي داده است.گوجه غني از آب است، به طوري كه 100 گرم‌اش 8/93 گرم آب دارد و از آنجا که بسيار کم کالري است مصرف‌اش براي تناسب اندام توصيه مي‌شود. يک گوجه رسيده متوسط که 123 گرم وزن دارد، حدود 22 کيلو کالري، 1/1 گرم پروتئين، 8/4 گرم قند، 3/0 گرم چربي و 5/1 گرم فيبر دارد. اين ترکيبات نه تنها در گوجه بلکه در تمامي فرآورده‌هاي به دست آمده از اين سبزي نيز موجود است،حتي جالب است بدانيد ميزان ليکوپن موجود در فرآورده‌ها بيشتر است و راحت‌تر از طريق ارگانيسم جذب مي‌شود. البته ذکر اين موضوع نيز مهم است که فرآورده‌هاي گوجه نسبت به ميوه تازه سديم بيشتري دارد. مثلا 15 ميلي‌ليتر سس‌گوجه 80 ميلي‌گرم و کچاپ 170 ميلي‌گرم سديم دارد. اين ميزان به ترتيب 3 درصد (سس گوجه) و 7 درصد (کچاپ) بيشتر از حداکثر ميزان سديم مورد نياز بدن در روز است بنابر اين برخلاف گوجه‌فرنگي تازه، در خوردن فرآورده‌هاي آن بايد حد اعتدال را رعايت کرد.

    چراغ سبز براي آب‌ گوجه!
    آب اين سبزي کالري،بسيار کمي دارد، به‌ طوري که هر 100 ميلي‌ليتر از آن حدود 20 کيلوکالري انرژي دارد و با وجود كالري كم، غني از مواد معدني و ويتامين‌هاست و آن را نوشيدني سرشار از آنتي‌اکسيدان‌ مي‌دانند. به اين ترتيب كه 100 ميلي‌ليتر از آن 250 ميلي‌گرم کاروتن، 14 ميلي‌گرم ويتامين C، 230 ميلي‌گرم پتاسيم، 15 ميلي‌گرم سديم دارد، در حالي فقط 16 کيلو کالري انرژي داشته و به‌طور کلي حاوي مواد محافظتي در برابر سرطان است. در واقع نه تنها آب گوجه بلکه آب تمامي سبزيجات، کالري کم و ريز مغذي‌هاي اصلي و مهم زيادي دارند و فرد با مصرف آهن در ضمن دريافت انرژي کم مي‌تواند ويتامين و مواد معدني زيادي به بدنش برساند.

    به پنج دليل به شما توصيه مي‌كنيم كه از اين نوشيدني ميل كنيد:

    اول اينكه آب گوجه‌فرنگي کم‌کالري و پرويتامين است، به شرطي که 100 درصد طبيعي باشد.

    دوم خاصيت ادرارآوري دارد.

    سوم، داروي بسيار خوبي براي گلو درد و آکنه است.

    چهارم اينكه ضدخستگي و ضدگرسنگي بوده .

    پنجم اينکه براي پيشگيري از بروز ديابت، سرطان پروستات، سرطان ريه، معده و بيماري‌هاي قلبي عروقي مفيد شناخته شده است.

    چند تحقيق جالب درباره گوجه‌فرنگي
    تحقيقات اخير نشان داده‌اند چون ميزان چربي و قند آب گوجه پايين است و ليكوپن فراواني دارد، مي‌تواند در مبتلايان به ديابت نوع 2 سبب کاهش تجمع پلاکت‌هاي خوني شود. طي اين پژوهش روزانه به مدت 3 هفته، داوطلبان مبتلا به ديابت، 250 ميلي‌ليتر آب گوجه صاف شده مصرف کردند و پس از اين مدت محققان متوجه کاهش تجمع پلاکت‌هاي خوني و کاهش احتمال ابتلا به ناراحتي‌هاي قلبي در آنان شدند.
    تحقيقي ديگر نشان داده است که احتمال ابتلاي افرادي که به‌ طور مرتب گوجه يا فرآورده‌هاي گوجه‌ فرنگي نظير آب آن را مصرف مي‌کنند به سرطان پروستات 10 تا 20 درصد کاهش مي‌يابد.مصرف تنها دو هفته آب گوجه به طور مرتب، مقاومت سلول‌ها را در برابر اکسيداسيون افزايش داده و بالا رفتن ميزان ليکوپن در بافت پروستات مانع از بروز اين سرطان در افراد مي‌شود، در حالي که مصرف مکمل ليکوپن چنين اثر قوي ندارد.
    طبق پژوهش‌هاي سازمان غذا و داروي آمريکا مصرف نصف فنجان آب گوجه در هفته مي‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. نزديک به 20 تحقيق ديگر نيز از تاثيرات مثبت ليکوپن موجود در گوجه در جلوگيري از ابتلا به سرطان ريه، معده، روده بزرگ، کولون، لوزالمعده، مثانه، پستان و دهانه رحم خبر داده است، گرچه هنوز بررسي‌ها در رابطه با اثر پيشگيري‌ کننده اين ماده در بروز سرطان‌هاي معده، ريه و پروستات زير سوال بوده و همچنان ادامه دارد.
    3 مورد منع مصرف گوجه‌فرنگي
    اگر آلرژي داريد: آلرژي به لاتکس مي‌تواند سبب بروز عکس‌العمل‌هاي شديد در پي مصرف گوجه شود. به همين دليل توصيه مي‌شود افرادي که به گوجه، کيوي، هلو يا فلفل حساسيت دارند به متخصص مراجعه کرده تا ضمن مشخص شدن آلرژي شان، اقدامات لازم انجام شود.

    اگر مشکلات مري داريد: اگر ناراحتي گوارشي يا مري داريد، مثلا دچار بازگشت اسيد معده هستيد، بهتر است در مصرف گوجه با احتياط عمل کنيد. مصرف اين سبزي مي‌تواند سبب بروز دردهاي شديد در معده و مري شود.

    اگر سندرم آلرژي دهاني داريد: افرادي که به گرده‌ها حساسيت دارند، با خوردن گوجه‌فرنگي در بدن‌شان عکس‌العمل‌ ايمونولوژيک به وجود مي‌آيد و اين موضوع به دهان، لب‌ها، گلو محدود مي‌شود و حس گزگز و سوختگي به وجود مي‌آيد و در عرض چند دقيقه برطرف خواهد شد بنابراين، خوردن گوجه‌فرنگي براي اين افراد ممنوع نيست اما در صورتي که با خوردن اين سبزي دچار اين حالات مي‌شويد،بهتر است با متخصص مشورت کنيد تا دلايل آلرژي‌تان مشخص شود.

    #98766
    s.farzi
    مشارکت کننده

    بله کاملاً درست است، با وجودی که‌ ‌همه می‌دانیم که هم کلم بروکلی و هم گوجه فرنگی برای حفظ بدن در برابر ابتلا به‌ ‌بسیاری از بیماریها و سرطان‌ها مفید هستند اما براساس تحقیقات اخیر که توسط محققان دانشگاه ایلی نویز درآمریکا صورت گرفت، مصرف این دو سبزی همراه هم در یک وعده غذایی ، ترکیب بسیار موثری را برای مقابله با سرطان پروستات بوجود می‌آورد.
    گوجه فرنگی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی نظیر بتاکاروتن، ویتامین C فولات و ویتامن E و پتاسیم می باشد. مطالعات نشان داده است که خوردن یک گوجه فرنگی در روز ۳۶ درصد از نیاز روزانه بزرگسالان را به ویتامین C تأمین می‌کند و همین امر می تواند فرد را در برابر ابتلاء به بسیاری عفونت ها و بیماری ها مقاوم کند. به علاوه لیکوپن موجود در این سبزی نیز مانع بروز بیماری‌های قلبی در افراد مستعد می‌شود.
    آهن، بتاکاروتن، اسید فولیک، ویتامین C، کلسیم و پتاسیم نیز از مهم‌ترین مواد مغذی هستند که در کلم بروکلی یافت می‌شود. این سبزی نیز علاوه بر رفع کمبود آهن و درمان کم‌خونی، در بهبود عفونت‌های تنفسی و یا گوارشی بسیار تاثیر گذار است. و در نهایت ترکیب این دو سبزی در کنار هم، از بروز سرطان بخصوص سرطان پروستات در آقایان و بسیاری از بیماریهای عفونی جلوگیری می کند.
    [hr]
    اگر گوجه فرنگي در يخچال نگهداري نشود طعم بهتري خواهد داشت. اگر گوجه فرنگي بريده شده را در دمای بالاتر از 10 درجه سانتیگراد در يخچال نگهداري کنیم كیفیت آن‌ها به خوبی حفظ می شود و در صورتیکه آب گوجه فرنگی و یا گوجه فرنگی بریده شده طولانی مدت مصرف نشود بسیاری مواد مغذی خود از جمله ویتامین c خود را از دست می دهد پس چه بهتر است که آنرا تازه مصرف کنیم …

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.