-
نویسندهنوشتهها
-
۱۵ آذر، ۱۳۹۱ در ۰۲:۲۵ #74804Zohre Azimiمشارکت کننده
[size=medium]نام های دیگر: گل سرخ، گل سرخ صد پر، گل گلاب، ورد احمر
نام علمی: Rosa damascena
نام انگلیسی: Damask rose / Monthly rose/ Persian roseخصوصیات:
درختچه کوچک با شاخه های زیاد و تیغهای ریز، برگهای آن روی سبز براق و پشت خزی دارند. گلهای صورتی کمرنگ و بسیار معطر . در بهار شکوفه می زنند. اکثرا در ایران بخصوص در کاشان، قمصر، راوند، میمند، آذربایجان و قزوینمزاج:
– گیاه: مرکب القوی، در بعضی انواع آن سرد و خشک ذکر شده ولی در کل این گیاه دارای مزاجی معتدل می باشد. در اول دوم خشك است و بويژه اگر خشك شده باشد و در آخر دوم سرد است (1).
– روغن: مرکب القوی می باشد و در کل معتدل است .
– گلاب: مرکب القوی، مزاج آن سرد می باشد .خواص (براساس طرق استفاده):
– گلبرگها و غنچه تازه: مفرح، مقوی، مسهل(اگر زیاد بخورند(1))، مسکن صفرا(1)، رقیق کننده بلغم
-ضماد: نافع برای ورم مقعد (1)، رفع جوش، التیام زخمها( آبله)، خشک کردن زخمها ، رفع خونریزی و رطوبات رحم، رفع زگیل، ناراحتی های پوستی، رویانییدن گوشت تازه بر زخمهای عمیق، تحلیل ورمهای گرم، شکستگی اعضاء
-مالیدن: رفع سردرد گرم، چشم درد، گوش درد، تقویت دندان و لثه، ترمیم زخمهای دهان، رفع بد بویی عرق، قطع عرق ( جزء داروهای گیرنده در درمان چشم درد و التهاب چشم )
-غرغره: مقوی دل و دماغ
-بخور: درمان نزله گرم، عفونت بینی، بواسیر (پولیپ) بینی
-عصاره گل خشک شده : قابض (1)، رفع خونریزی سینه، قطع اخلاط خونی، رفع رطوبات معده ، درمان یبوست، رفع خفقان گرم، رفع ضعف قلب، بند آوردن اسهال های گرم (جزء داروهای سرد مزاج برای علاج سوءمزاج قلب و خفقان گرم قلب)
– ضماد: خشک کردن رطوبتها (1)
– خوردن گل بن: قطع اخلاط خونی از سینه، قابض، بند آوردن اسهال
– خوردن زرود: بند آوردن خونریزی ازهرعضوی، قطع اسهال های سختخواص روغن: قابض، محلل، بازکننده مجاری، مسهل (1)
موضعی: رفع سردرد، تقویت دماغ، رفع بی خوابی، تسکین درد گوش، درد سر، درد دندان، رویانییدن گوشت بر زخمهای عمیق، خشک کردن رطوبات و چرکها، سوختگی آتش، رفع عرق
خوردن: مسهل مواد لزج، بند آوردن اسهالهای صفراوی، مسکن التهاب معده، زخم روده، دل درد، دل پیچه
تنقیه: درمان زخم روده ها(1)، دل درد و دل پیچهطرز تهیه روغن:
1- گلبرگهای تازه + روغن کنجد یا روغن زیتون=> در آفتاب => به محض سفید شدن گلبرگها=> فشرده => تفاله را خارج=> + گلبرگ تازه => خروج تفاله => تا هفت بار
2- برگ گل تازه + روغن کنجد یا زیتون=> جوشیدن روی آتش ملایم ( = دهن ورد مطبوخ، روغن گل پخته)گلاب(ماء الورد):
مقوی قلب، مقوی دهانه معده
-خوردن: رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد
-بوییدن: سردرد های گرم، دردچشم، + قرنفل=> سردردهای سرد، تقویت دماغ، حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بی هوشی، خفقانجلاب (2):
نبات یا شکر سفید (یک من) + گلاب (3 من) =جوشیدن با آتش ملایم=به نصف رسید، کف آن را گرفته، صاف کنند + زعفران ساییده (1درهم)= سرد بنوشند (می توان همراه با دیگر عرقیات، تخم بالنگو، فرنجمشک، ریحان، بزرقطونا یا عنبر و مشک مصرف کرد)
مقوی قلب، رفع خفقان، توحش، مالیخولیاگل قند (غنچه گل ساییده شده+ گلاب+ قند سفید ساییده شده+ گلیسیرین): قابض
عسل وردی (غنچه گل ساییده شده + عسل سفید+ الکل ): تنطور
غرغره گل سرخ (عسل وردی +آب): قابض ضعیف
سرکه گل سرخ: گل سرخ خشک نیم کوب + اسیداستیک + سرکه => 8 روز بخیسانند=> با فشار از پارچه بگذرانند => صاف
شربت گل سرخ (غنچه گل + آب جوش + شکر سفید): مسهل، درمان قرحه روده ها(1)عوارض:
-مضر برای نیروی جنسی
-در افراد ضعیف ایجاد عطسه، زکام، ورم، آماس
-تشنگی
-سفید کردن مومنابع:
1- قانون ابوعلي سينا، تحفه حکيم مومن، کتب گیاه درمانی، گیاهان دارویی و فرهنگ نامهای گیاهان دارویی
2- مخزن الادويه
[/size] -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.