معمولاً دانش آموزان در دوران كنكور با نوعي ترس از عدم موفقيت و استرس رو به رو هستند و استرس نياز بدن را به مواد مغذي افزايش مي دهد.
دانش آموزان در اين دوران بايد مواد غذايي با كيفيت كه از 4 گروه اصلي در آن گنجانده شده باشد، مصرف كنند. مواد غذايي حاوي لسيتين مانند ماهي، تخم مرغ، گردو و بادام زميني نيز بسيار مفيد هستند چرا كه مغزهاي گياهي براي تكامل مغز بسيار مهم هستند.
دانش آموزان بايد در اين دوران از مصرف زياد قهوه و چاي براي بيدار ماندن و درس خواندن در طول شب خودداري كنند؛ به دليل اين كه اين كار موجب افزايش خستگي در آن ها مي شود.
در دوران كنكور به علت اين كه فعاليت هاي فكري مغز زياد است، تمايل فرد به مصرف مواد شيرين و كربوهيدرات ها افزايش پيدا مي كند؛ انرژي لازم براي فعاليت سلول هاي عصبي از گلوكز است و گلوكز بر اثر متابوليسم كربوهيدرات ها ساخته مي شود.
روز خود را با مصرف يک ليوان آب ميوه شروع کنيد؛ زيرا وقتي بدن تحت استرس است بدن شما به ويتامين C بيشتري احتياج دارد و يک ليوان آبميوه ي تازه نياز شما را تامين مي کند.
از غلات کامل، نان کم چرب تهيه شده با شير و انواع کيک هاي ساده ي خانگي استفاده كنيد و بسيار بهتر است براي مقابله با تمايل به مصرف شکر، از نان هاي تهيه شده با آرد کامل و شکر کم استفاده کنيد، زيرا هر اندازه اين شاخص پائين تر باشد، مواد حاوي کربوهيدرات ديرتر تبديل به قند مي شوند و بنابراين سطح قند خون را بيشتر مي توانيم کنترل کنيم و بيشتر احساس آرامش مي کنيم.
______________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه.