پژوهشگران بین المللی دریافتند که کمبود اسیدیته ی معده از سوی سلول های این اندام می تواند سبب پوکی و شکنندگی استخوان شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان بین المللی به سرپرستی شواری ملی تحقیقات ایتالیا برای اولین بار نشان دادند در صورتی که pH معده به اندازه کافی اسیدی نباشد، درمان پوکی استخوان بی نتیجه خواهد بود.
پوکی استخوان یک بیماری ژنتیکی حاد است که منجر به بدشکلی و شکنندگی استخوان می شود.
این محققان با آزمایش بر روی این بیماران دریافتند که کمبود نوعی پمپ پروتئینی که یک آنزیم پیچیده برای اسیدی کردن محیط خارجی سلول های استخوانی و سلول های داخلی معده است، می تواند عامل این عارضه شود.
این آنزیم با اسیدی کردن محیط داخلی معده موجب عمل هضم غذا می شود و کمبود اسیدی کردن این محیط از سوی سلول های معده باعث می شود که جذب کلسیم غذا کاهش یابد.
این کمبود در کودکان، منجر به بروز بیماری “راشیتیسم” و در بزرگسالان موجب پوکی استخوان می شود.
بر اساس گزارش نیچر پزشکی، نتایج این کشف پس از سه سال تحقیق بر روی مدل های حیوانی و 13 بیمار متاثر از پوکی استخوان به دست آمده است.
این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: “در این تحقیقات ما فهمیدیم که کربنات کلسیم که به طور معمول در کنار ویتامین D3 برای پیشگیری و مقابله با پوکی استخوان به کار می رود نمی تواند در محیط معده ای که سطح اسیدیته ی آن پایین است، جذب شود.”
پریسا دامغانیان – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی