کم خونی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #66351
    s.samadi
    مشارکت کننده

    براي پيشگيري از كم خوني فقر آهن در دوران بارداري علاوه بر توصيه به مصرف منظم و روزانه مکمل آهن از شروع هفته شانزدهم بارداري تا سه ماه پس از زايمان نکات تغذيه ای زير را توصيه مي شود:
    – از منابع غذايي حاوي آهن مثل گوشت، مرغ، ماهي، جگر، حبوبات و سبزيهاي سبز تيره مثل جعفري در برنامه غذايي روزانه استفاده نماييد.
    – از انواع مغزها مثل گردو، بادام، پسته و انواع خشكبار مثل برگه ها، توت خشك، كشمش و خرما كه منابع خوبي از آهن هستند بعنوان ميان وعده استفاده كنيد.
    – مصرف منابع غذايي ويتامين C مثل سبزي هاي تازه و سالاد (شامل گوجه فرنگي، كلم، گل كلم، فــلــفل دلمه اي) و همچنين چاشني هايي مثل آب ليمو و آب نارنج تازه را كه جذب آهن را افزايش مي دهند به همراه غذا توصيه مي شود.
    – براي جذب بهتر آهن غذا، بايد از مصرف چاي، قهوه و دم كرده هاي گياهي يك ساعت قبل از غذا و حداقل دو ساعت پس از غذا خودداري كرد. همچنين از مصرف چاي پررنگ خودداري شود.
    – براي كاهش اختلالات گوارشي و جذب بهتر آهن بهترين زمان مصرف قرص آهن پس از غذا و يا شب قبل از خواب است.
    رقيق شدن خون كه به تدريج طي دوران بارداري ايجاد مي شود سطح هموگلوبين را به محدوده کم خوني مي رساند كه اين امر طبيعي است. از علل کم خوني دوران بارداري مصرف نكردن منابع غذايي آهن، از دست دادن خون طي دوران قاعدگي (قبل از بارداري) و بارداري هاي مكرر خصوصا” با فاصله كم مي باشد.
    علت کم خوني در دوران بارداري به ندرت مي تواند كمبود فوليك اسيد و يا كمبود ويتامين B12 (آنمي مگالوبلاستيك) باشد. در صورتي كه علت کم خوني ، كمبود فوليك اسيد تشخيص داده شود مصرف منابع غذايي غني از اين ويتامين و عمل به توصيه هاي تغذيه اي ارائه شده در مبحث مكمل اسيد فوليك را براي مادران پيشنهاد كنيد.
    اگر کم خوني با تجويز مکمل آهن اصلاح نشد بايد كمبود فوليك اسيد و كمبود ويتامين B12 را به عنوان علت کم خوني در نظر گرفت.
    در درمان کم خوني فقر آهن علاوه بر توصيه هاي تغذيه اي فوق بايد در مورد مصرف روزانه و منظم مكمل آهن از خانم باردار سوال و بر مصرف آن تاكيد كرد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.