در یک آزمایش جدید معلوم شد پرخوری میتواند موجب پیر شدن زودتر مغز شود در حالی که کم خوردن باعث فعال شدن نوعی مولکول در این عضو حیاتی میشود که حاصل آن جوان ماندن مغز است.
به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان دانشگاه «سیکردهارت» در رم، مولکولی را شناسایی کردهاند که CREB1 نامیده میشود. این مولکول محدودیت مصرف کالری را در مغز موشهای آزمایشگاهی مورد هدف قرار میدهد.
این متخصصان متوجه شدند که مولکول CREB1 بسیاری از ژنهایی را فعال میسازد که به افزایش طول عمر مرتبط هستند و هم چنین عامل موثری در فعالیت مناسب مغز محسوب میشوند. بعلاوه آزمایشات تایید کرد احتمال فعال سازی این مولکول زمانی افزایش پیدا میکند که فرد به کمخوری عادت داشته باشد در حالی که پرخوری موجب کاهش فعالیت مولکول مزبور میشود.
به گزارش ایندیپندنت، این متخصصان میگویند: ما امیدوار هستیم که بتوانیم در آینده از طریق داروهای جدید، این مولکول را فعال کرده و از این طریق به جوان نگه داشتن مغز و در نتیجه به جلوگیری از آلزایمر و پارکینسون کمک کنیم.
شرح این مطالعه در مجله دستاوردهای آکادمی ملی علوم امریکا ارائه شده است.